Rolex s-a gandit la vacanta ta: A lansat un nou ceas de scufundari!

Sambata, 09 August 2014, ora 00:00
2627 citiri
Rolex s-a gandit la vacanta ta: A lansat un nou ceas de scufundari!

Rolex a lansat, saptamana aceasta, noul Deepsea Sea-Dweller, D-Blue 116660, un model aniversar pentru iubitorii de aventuri subacvatice!

Ceasul Deepsea Sea-Dweller D-Blue a fost creat pentru a comemora scufundarea lui James Cameron, de unul singur, in 2012, in Groapa Marianelor, pentru a explora cel mai adanc punct al vreunui ocean de pe pamant.

Groapa Marianelor are 10.916 metri adancime sub nivelul Oceanului Pacific. Cameron a fost primul om care s-a scufundat singur pana in acest punct, actiunea sa devenind un moment emblematic in istoria scufundarilor la mare adancime, pentru explorare stiintifica.

Rolex a hotarat sa comemoreze aceasta expeditie prin intermediul modelului sau Sea-Dweller, un ceas cu un cadran in degrade, de la albastru pana la negru. Alegerea culorii reflecta intocmai calatoria spre adancul oceanului si intunericul cu care scafandrul s-a intalnit in adancimi.

Brandul Rolex s-a asociat si cu prima scufundare in Groapa Marianelor, in 1960, cand cel mai adanc punct a fost atins de catre Don Walsh si Jacques. Un ceas experimental, creat special pentru adancuri (Rolex Deepsea Special) a fost alaturi de ei in prima expeditie in adancuri.

Desigur, a sti cat e ceasul este un factor esential in orice scufundare, iar un ceas cu adevarat bun trebuie sa faca fata presiunii uriase cu care se confrunta in astfel de adancimi. Aceasta "misiune" a marcat, asadar, atat istoria scufundarilor in adancuri cat si pe cea a ceasornicariei.

Dincolo de culoarea cadranului si textul "Deepsea", toate specificatiile tehnice ale noului D-Blue sunt aceleasi cu modelul anterior Sea-Dweller, inclusiv carcasa de 44 de milimetri, rezistenta pana la 3.900 de metri adancime, limbile si orele fluorescente sau supapa de heliu brevetata de Rolex.

Noul ceas Deepsea Sea-Dweller in editia D-Blue este disponibil pentru pre-comanda in cele doua buticuri autorizate Rolex din Londra: One Hyde Park si Selfridges.

#Rolex Deepsea, #Rolex scufundari, #ceas scufundari , #Stiri Lifestyle