Romania obtine patru medalii la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 10:48
1428 citiri
Romania obtine patru medalii la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Prezenta la cea de-a treia editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete, echipa Romaniei a castigat a castigat patru medalii: doua de aur, una de argint si una de bronz. Datorita acestei performante, Romania a ocupat locul trei in clasamentul pe natiuni.

Echipa tarii noastre a fost formata din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala: Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Magalie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) si Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizeaza Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax.

Editia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete s-a desfasurat in perioada 10 - 16 aprilie, cu participarea a 23 de tari europene si a sase tari invitate, printre care SUA si Japonia.

Simona Diaconu se afla la a treia participare la aceasta competitie, fiind medaliata de fiecare data. Aceasta a obtinut aur la toate cele trei prezente, iar Andreea Magalie, argint la primele doua participari si aur la concursul din acest an.

De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de doua ori, la ambele prezente cucerind medalii de argint.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica, avand doua probe scrise, sustinute in doua zile consecutive. Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din patru eleve.

Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012) si in Luxemburg (2013), palmaresul Romaniei pana la editia de anul acesta fiind de opt medalii: una de aur si trei de argint in 2012, respectiv o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013.

#olimpiada europeana matematica fete, #premii Romania olimpiada matematica , #Stiri Lifestyle