Romania trece in weekend la ora de vara - cum ne potrivim ceasurile

Vineri, 28 Martie 2014, ora 15:15
1131 citiri
Romania trece in weekend la ora de vara - cum ne potrivim ceasurile
Foto: Arhiva

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Ora oficiala de vara este aplicata in ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Pentru trecerea la ora oficiala de vara, ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel ca duminica 30 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an.

Trecerea la ora oficiala de vara nu va afecta mersul trenurilor de calatori, dar vor fi intarzieri pentru 70 de trenuri aflate in circulatie intre orele 3.00 si 4.00 (ora de iarna). Astfel, opt trenuri internationale, 31 InterRegio si 31 Regio vor fi afectate de schimbarea de ora, a anuntat CFR Calatori.

Trenurile de calatori vor pleca din statii dupa ora de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 3.00, care devine ora 4.00. Dupa 4.00, trenurile vor pleca din statii la orele din mersul de tren in ...citeste mai departe despre "Romania trece in weekend la ora de vara - cum ne potrivim ceasurile" pe Ziare.com

#ora vara, #trecere ora vara, #weekend ora vara , #Stiri Lifestyle