Romanul Ionut Budisteanu il depaseste pe Justin Bieber in topul celor mai influenti adolescenti din lume

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 10:50
1501 citiri
Romanul Ionut Budisteanu il depaseste pe Justin Bieber in topul celor mai influenti adolescenti din lume

Ionut Budisteanu, tanarul de 19 ani care a gandit si a perfectionat un sistem ieftin de automatizare computerizata prin care un automobil se poate conduce singur, a fost inclus de revista Time pe locul 9 in topul celor mai influenti 16 adolescenti din lume, fiind in acelasi timp singurul dintre acestia care a demonstrat excelenta intr-un domeniu stiintific si tehnic.

Revista Time mentioneaza ca omul de stiinta roman, in varsta de 19 ani, a castigat premiul intai, in valoare de 75.000 de dolari, la Targul International de Stiinta si Inginerie Intel pentru liceeni din luna mai, pentru conceptul sau de automobil ieftin care se conduce singur.

Prototipul construit de Budisteanu semnaleaza uriasul potential al productiei in serie de automobile autonome, costurile sistemului sau de automatizare computerizata fiind de doar 4.000 de dolari, o suma infima prin comparatie cu costurile sistemului similar dezvoltat de mai multi ani de Google - 75.000 de dolari.

Budisteanu isi continua studiile in Romania

Ionut Budisteanu, care in prezent isi face studiile universitare in Romania, a folosit inteligenta artificiala si o camera video montata pe masina pentru a identifica benzile din trafic, curbele, celelalte masini participante la trafic si chiar si pietonii, mai noteaza revista americana.

Primul loc in clasamentul intocmit de Time este detinut de solista neo-zeelandeza Lorde, 17 ani, care a fost catapultata in atentia lumii muzicale odata cu lansarea primului sau album, "Pure Heroine". Solista, pe numele sau real Ella Yelich-O'Connor, a semnat primul sau contract cu o casa de discuri la varsta de 13 ani si a reusit sa o intreaca pe Miley Cyrus in topul celor mai descarcate piese de pe iTunes cu hitul sau, "Royals".

Locul doi este ocupat tot de o neo-zeelandeza, jucatoarea de golf Lydia Ko (16 ani), care a trecut la profesionism in acest an si se afla deja pe locul 5 in clasamentul international al jucatoarelor de golf dupa ce a participat la doar 23 de turnee.

Pe locul trei se afla programatorul Nick D'Aloisio, 18 ani, creatorul aplicatiei Summly, o aplicatie de stiri cumparata de Yahoo! in luna martie pentru suma de 30 de milioane de dolari.

Malala Yousafzai, 16 ani, tanara pakistaneza ce a fost nominalizata la premiul Nobel pentru Pace pentru militantismul sau in favoarea educatiei pentru femeile din zonele controlate de talibani, a fost plasata pe locul 7.

Pe locul 10, imediat dupa Ionut Budisteanu, se afla fiica presedintelui american, Malia Obama, 15 ani, iar numele poate cel mai cunoscut din acest clasament, Justin Bieber, 19 ani, se afla abia pe locul 12.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ionut Budisteanu Romania, #inventie Ionut Budisteanu, #cei mai influenti adolescenti, #influenta Ionut Budisteanu , #Stiri Lifestyle