Update O noua explozie in Volgograd: Cel putin 15 oameni au murit si 27 au fost raniti

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 08:15
1179 citiri
Update O noua explozie in Volgograd: Cel putin 15 oameni au murit si 27 au fost raniti

Cincisprezece persoane au murit si alte 27 au fost ranite in urma unei explozii produse luni dimineata intr-un troleibuz din Volgograd, in sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigas a provocat moartea a 17 persoane, duminica, au anuntat agentiile ruse.

Bilantul preliminar al deflagratiei de luni a fost confirmat agentiilor ruse de presa de catre purtatorul de cuvant al Comitetului de ancheta rus, Vladimir Makarkin si Ministerul rus de Interne.

O sursa din cadrul Comitetului de ancheta din regiunea Volgograd, situata in apropierea Caucazului rus instabil, a indicat ca este vorba de un "atentat".

Potrivit agentiei Ria Novosti, cel putin 15 persoane si-au pierdut viata in atentatul de luni, conform unui bilant preliminar.

Puterea exploziei, echivalenta cu cea a patru kilograme de TNT

Puterea exploziei produse in troleibuzul vizat de atentatul comis luni la Volgograd este echivalenta cu cel putin patru kilograme de TNT, a declarat purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ancheta, relateaza agentia Itar-Tass in pagina electronica.

Potrivit agentiei, Ministerul rus al Sanatatii Publice a anuntat ca au fost ucise 15 persoane, iar alte 27 de persoane erau in continuare spitalizate.

Cinci dintre raniti au murit in spital, bilantul initial de zece morti crescand la 15, potrivit aceleiasi surse.

Atentatul comis luni dimineata intr-un troleibuz la Volgograd, in sud-vestul Rusiei, este opera unui kamikaze si pare sa aiba legatura cu cel comis cu o zi inainte in gara centrala din oras, au anuntat anchetatorii, citati de AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentat Rusia, #atentat Volgograd, #troleibuz capcana Rusia , #Stiri Lifestyle