Schelete de dinozauri, de vanzare. Pretul de pornire, 350.000 de euro

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 10:13
2246 citiri
Schelete de dinozauri, de vanzare. Pretul de pornire, 350.000 de euro

Schelete de dinozauri, reptile si alte 'creaturi exceptionale' vechi de mai multe milioane de ani vor fi scoase la vanzare la Paris, la 30 septembrie, de casa de licitatii Sotheby's, informeaza miercuri agentia AFP.

Licitatia cuprinde, la categoria istorie naturala, scheletul unui dinozaur Ornitholestes, supranumit 'hotul de pasari': un mic carnivor cu o lungime de 2,20 de metri, care a trait in urma cu peste 150 de milioane de ani, la sfarsitul Jurasicului.

Scheletul sau este estimat la intre 350.000 si 450.000 de euro, a informat marti Sotheby's intr-un comunicat.

Dinozaurul Ornitholestes vana mamifere mici, soparle si pasari. 'Cele sase membre inferioare ii confereau o viteza si o agilitate fara pereche, datorita carora devenea un vanator redutabil', se arata in comunicatul Sotheby's.

Printre 'creaturile exceptionale' propuse la vanzare se afla si o fosila de Ichtyosaurus Stenopterygius quadricius de la inceputul Jurasicului estimat la o valoare intre 50.000 si 70 000 de euro.

Este vorba de o reptila marina avand un cioc similar pasarilor dar cu dinti in forma de fierastrau. Din aceasta fosila, cu o lungime de 1,90, 's-au conservat cele patru picioare si scheletul', a precizat Sotheby's.

#licitatie schelete dinozauri, #licitatii Sothebys Paris, #schelet dinozaur Ornitholestes , #Stiri Lifestyle