Scoala Discovery, o noua metoda de documentare pentru elevii romani

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 09:35
3348 citiri
Scoala Discovery, o noua metoda de documentare pentru elevii romani

Elevii romani se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte stiintifice din fizica, chimie, biologie, ecologie sau inventii, acestea urmand sa fie prezentate, din 16 ianuarie, in cadrul programului TV "Scoala Discovery", gandit pentru diversificarea resurselor de invatare.

Elevii din Romania vor putea sa urmareasca din 16 ianuarie un nou program TV "Scoala Discovery", unde vor fi prezentate subiecte stiintifice, de la chimie si matematica, fizica, biologie si ecologie, pana la inventii, avand ca scop diversificarea resurselor de invatare, in completarea celor din clasa.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu si Africa) si Ministerul Educatiei din Romania au lansat, duminica, proiectul "Scoala Discovery", o initiativa pentru sustinerea educatiei stiintifice in Romania, incurajand elevii si profesorii sa utilizeze resurse new media la orele de curs si sa invete cu ajutorul Discovery Channel.

"Telul nostru este sa aducem lumea Discovery in salile de clasa si sa stimulam curiozitatea fireasca a elevilor fata de stiinta. (...) Suntem recunoscatori Ministerului Educatiei pentru sustinerea acordata si pentru feedback-ul valoros oferit in implementarea proiectului si ne dorim sa fim implicati in continuare in procesul educational din Romania", a spus Mark Hollinger, presedinte si CEO Discovery Networks International.

Din 16 ianuarie, elevii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani vor beneficia de noile resurse puse la dispozitie de acest proiect, Scoala Discovery avand doua componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de invatamantul stiintific difuzata pe Discovery Channel in Romania si o serie de materiale didactice disponibile online, care sa ajute profesorii sa integreze aceste programe in activitatile didactice curente. Ambele componente au fost realizate in functie de programa scolara din Romania.

Ministrul Educatie a explicat ca subiectele sunt special gandite pentru Romania, astfel incat sa existe congruenta intre ceea ce fac elevii la scoala, lectiile propriu-zise si ceea ce vad pe ecran.

"Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor gasi toate materialele complementare fiecarei emisiuni, pentru profesori, elevi si parinti", a mai spus ministrul Educatiei.

#scoala Discovery, #parteneriat Discovery Romania, #elevi Scoala Discovery , #Stiri Lifestyle