Statuia Libertatii, inchisa turistilor, din cauza uraganului Sandy

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 08:50
2515 citiri
Statuia Libertatii, inchisa turistilor, din cauza uraganului Sandy

Statuia Libertatii si insula din apropiere Ellis Island, afectate de trecerea uraganului Sandy luna trecuta peste New York, nu vor fi redeschise publicului inainte de 2013, a anuntat Seviciul parcurilor nationale din SUA, potrivit AFP.

"Nicio data nu a fost stabilita pentru redeschidere, dar aceasta nu va fi in 2012", precizeaza comunicatul.

Statuia nu a fost avariata, dar ambarcaderul care permite turistilor sa ajunga la insula pe care se afla in sudul Mahattan-ului, instalatia electrica si numeroase cladiri ale serviciului tehnic trebuie reparate, ca si o faleza din caramizi si balustradele ei.

Ellis Island, multa vreme poarta de acces a imigrantilor sositi in SUA, a fost inundata, dar apa nu i-a afectat muzeul. In schimb, alimentarea cu curent electric si linia telefonica au fost intrerupte de uragan.

Aceste doua atractii sunt printre cele mai cautate de turisti si circa patru milioane de persoane le viziteaza in fiecare an, potrivit Serviciului parcurilor.

Statuia Libertatii, donatie a Frantei pentru SUA, a fost inaugurata in 28 octombrie 1886.

Coroana statuii fusese deschisa vizitatorilor in 28 octombrie pentru cateva ore dupa un an de renovari. Sandy a maturat regiunea in 29 octombrie, provocand daune importante.

#Statuia Libertatii turisti SUA, #Statuia Libertatii uragan Sandy, #Statuia Libertatii renovare , #Stiri Lifestyle