Stima de sine scazuta: Ce este, cum iti poate distruge viata si cum poti scapa de ea

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 12:48
1444 citiri
Stima de sine scazuta: Ce este, cum iti poate distruge viata si cum poti scapa de ea
Foto: Delia Bebi

Stima de sine inseamna, de fapt, modul in care noi ne privim pe noi insine si ce parere avem despre noi, ca persoane. Este vorba despre valoarea pe care noi credem ca o avem si ceea ce consideram ca meritam.

O stima de sine scazuta apare atunci cand iti vorbesti intr-un mod negativ mai mult timp, spre exemplu: "Nu merit sa am lucrul X" sau "Nu sunt suficient de bun/a pentru...".

Bineinteles ca noi putem fi influentati si de context, fiindca ne putem privi ca fiind competenti intr-o arie, dar nepregatiti intr-o alta.

Stima de sine scazuta este caracterizata de o perceptie generala despre tine ca nu esti ceea iti doresti sau ce ar trebui si te simti inferior sau inadecvat. Efectele acesteia nu sunt de neglijat si isi pot pune amprenta semnificativ in viata ta.

Daca de multe ori te-ai surprins ca iti vorbesti sau gandesti despre tine intr-un mod critic, cu autoinvinovatire si daca te judeci aspru, cu siguranta ti-ai scazut valoarea in propriii ochi.

Oamenii depresivi ...citeste mai departe despre "Stima de sine scazuta: Ce este, cum iti poate distruge viata si cum poti scapa de ea" pe Ziare.com

#Ce este stima de sine scazuta, #stima de sine scazuta , #Stiri Lifestyle