Contrariile se atrag, insa doar pentru perioade scurte de timp - studiu

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 17:41
1351 citiri
Contrariile se atrag, insa doar pentru perioade scurte de timp - studiu

Partenerii cu personalitati asemanatoare se pot intelege mult mai bine, astfel ca relatia lor de cuplu ar fi una lunga si armonioasa, se arata intr-un studiu recent, care contrazice teoria conform careia contrariile se atrag.

Unii oameni sunt de parere ca persoanele opuse se atrag, dar noile cercetari arata contrariul, informeaza dailymail.co.uk.

Asemanarile, cheia unei relatii de lunga durata

Potrivit unei analize realizate de eHarmony's Compatibility Matching System, asemanarile dintre persoane reprezinta de fapt cheia unei relatii de lunga durata, chiar daca cele cu personalitati opuse ar putea fi atrase unele de altele la inceput.

Un studiu realizat pe mii de cupluri a analizat caracteristicile care au condus la relatii de succes si a aratat ca, in timp ce oamenii cu personalitati opuse se simt atrase unele de altele la inceput, in cele din urma "se ataca".

Potrivit cercetarii, persoanele opuse "se atrag pentru o scurta perioada", pentru ca gasesc intrigante si interesante diferentele dintre ele. Dar, in cele din urma, aceste diferente intervin in relatia lor, ducand la frustrari si animozitati.

De exemplu, studiul arata ca o persoana docila ar putea fi atrasa de cineva care are un caracter dominant, dar ar fi mult mai bine daca doua persoane cu caractere dominante ar forma un cuplu. Desi s-ar putea certa ocazional, vor face acest lucru de pe o pozitie de egalitate si astfel relatia lor ar fi mai sanatoasa.

o persoana introvertita ar putea fi atrasa de o persoana extrovertita

In aceeasi masura, o persoana introvertita ar putea fi atrasa de o persoana extrovertita, deoarece increderea pe care o are un extrovertit reprezinta primii pasi ai unei relatii mai putin stresante pentru un introvertit. In cele din urma, caracteristicile diferite ale cuplului - de exemplu, faptul ca extrovertitii fac parte din grupuri mari, in timp ce introvertitii se simt mai bine in grupurile mici - pot crea tensiuni in relatia dintre celor doi.

Astfel, decat sa intre intr-o relatie cu o persoana care are trasaturi de caracter diferite, oamenii singuri ar trebui sa caute compatibilitatea, daca vor ca relatia sa dureze, concluzioneaza aceasta cercetare.

#relatie studiu , #Stiri Lifestyle