Suedia a castigat concursul Eurovision 2012. Romania - locul 12

Duminica, 27 Mai 2012, ora 12:24
3104 citiri
Suedia a castigat concursul Eurovision 2012. Romania - locul 12

Reprezentanta Suediei, Loreen, a castigat concursul Eurovision 2012, desfasurat sambata seara pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaijdan, cu piesa 'Euphoria'.

Trupa Mandinga, care a reprezentat Romania in finala competitiei, s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia 'Zaleilah'.

Locul al doilea a fost ocupat de Rusia cu 259 de puncte, iar locul al treilea de Serbia cu 214 puncte.

Cantareata din Suedia a castigat finala Eurovision cu 372 de puncte, in timp ce artistii romani au adunat 71 de puncte, care i-au clasat pe locul al 12-lea, primite de la Moldova care a acordat 12 puncte, Spania - 10 puncte, Grecia si Italia - cate sapte puncte, Azerbaidjan si Israel - cate sase puncte, Irlanda - cinci puncte, Turcia si Portugalia - cate patru puncte, Belgia si Cipru - cate trei puncte, Franta - doua puncte, Danemarca si Rusia - cate un punct.

In finala au concurat artisti din 26 de tari, iar concursul a fost deschis de reprezentantul Marii Britanii, celebrul cantaret Engelbert Humperdinck, cu piesa 'Love Will Set You Free'.

Show-ul, prezentat de Nargiz Birk-Petersen, Leyla Alieva si Eldar Gasimov, a cuprins si momente de muzica si dans traditional din Azerbaidjan. De asemenea, au cantat si castigatorii Eurovision de anul trecut, organizat la Dusseldorf, in Germania, Ell si Nikki.

Concurentii au fost notati de telespectatori, prin apel telefonic si SMS, si de cate un juriu de specialitate din cele 42 de tari participante la Eurovision, care a notat vineri seara.

Rezultatele televotingului au fost anuntate de reprezentanti ai tarilor participante, Paula Seling prezentand punctajele telespectatorilor romani pentru finalisti.

Concursul a fost transmis de TVR 1, TVR International si TVR HD.

Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa 'Playing with fire' si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu 'Let My Try' si o data locul al patrulea in 2006 prin Mihai Traistariu cu 'Tornero'.

Cea de-a 58-a editie a Eurovision va avea loc anul viitor in Suedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eurovision 2012 castigator, #concurs muzica Eurovision, #Romania concurs Eurovision, #Mandinga finala Eurovision , #Stiri Lifestyle