The Banker:Ialomiteanu, ministrul de finante al anului in Europa

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 21:03
2100 citiri
The Banker:Ialomiteanu, ministrul de finante al anului in Europa

Revista The Banker, ce apartine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, premiul Ministrul de Finante al anului in Europa.

Premiul a fost acordat pentru rezultate semnificative in implementarea reformelor structurale, mentinerea sustenabilitatii fiscale si a legislatiei fiscale.

Potrivit revistei The Banker, Guvernul a incheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala in martie 2011 fara sa traga transa finala de 1 miliard de euro din finantare si a semnat un nou acord standby de tip preventiv in valoare de 3,5 miliarde euro. Romania nu intentioneaza sa traga niciun fel de fonduri in cadrul acestui acord care este proiectat sa intareasca increderea investitorilor.

De asemenea, editorii The Banker subliniaza faptul ca Romania s-a reintors, in iunie 2011, pe piata eurobondurilor pentru prima data de la inceputul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro care a avut un pret inauntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole.

Totodata, este punctat si faptul ca in luna iulie agentia de rating Fitch a crescut ratingul suveran al Romaniei la nivelul recomandat pentru investitii, intr-un moment cand unele ratinguri suverane din zona euro se indreptau in directia opusa.

The Banker este considerata una dintre cele mai bune publicatii din lume in furnizarea de informatii privind activitatea bancara si financiara inca din 1926. Este o revista distribuita si citita in peste 180 de tari.

#ministrul de finante, #Ialomiteanu The Banker ministru anului , #Stiri Lifestyle