The Telegraph: Riga, Varsovia si Bucuresti, noile frontiere ale modei

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 17:15
1163 citiri
The Telegraph: Riga, Varsovia si Bucuresti, noile frontiere ale modei

Sa uitam de Brooklyn si sa facem loc pentru Bucuresti, suna indemnul lansat de publicatia britanica The Telegraph in cadrul unui amplu material in care precizeaza ca unele dintre cele mai bune magazine de moda din lume pot fi gasite in orase din estul Europei, de la Bucuresti, la Riga si Varsovia.

Cat de importanta este geografia in domeniul modei? Aceasta este intrebarea pe care si-o pune publicatia The Telegraph, amintind despre pleiada de cumparatori dar si de editori si de bloggeri care se aduna de obicei la New York, Milano, Londra si Paris, orase asimilate drept capitalele internationale ale modei.

Ce se intampla insa cu celelalte tari? Se poate vorbi de un nou val al modei? Tarile est-europene au vreo sansa pentru a se impune pe aceasta piata fashion? Jose Neves, fondator al site-ului de cumparaturi online Farfetch este convins ca da. Neves, fondator al marcii de incaltaminte Swear si al butique-ului londonez B-Store, a pus ochii pe tarile est-europene.

"Stiam de mai multa vreme de existenta unor magazine romanesti, poloneze sau rusesti foarte cool. Fie si doar daca ne luam dupa modul in care se imbraca proprietarii acestor magazine; dupa conversatiile pe care le poarta, marcile pe care le-au achizitionat si modul in care si-au modificat achizitiile. Acesti oameni stiu despre ce este vorba in lumea modei si din acest motiv am simtit nevoia sa ne trimitem reprezentantii la ei", a declarat el.

Farfetch aduna cele mai importante magazine ale designerilor independenti din intreaga lume intr-un singur site. In prezent, prin acest site pot fi accesate 250 de magazine de moda din 17 tari, iar orasele cele mai nou descoperite sunt Bucuresti, Riga si Varsovia.

Conform unui raport Euro Clothing realizat de Verdict Research si publicat in revista de moda Drapers, piata europeana a modei urmeaza sa creasca cu 9,3% in urmatorii 5 ani si in mare parte aceasta dezvoltare se va baza pe cresterea cheltuielilor in domeniu realizate din Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.

In Polonia, Romania si Letonia se organizeaza saptamani ale modei pentru a sprijini si promova talentele locale in domeniu. Mai mult decat atat, designeri din aceste tari au cunoscut succesul si la saptamanile modei consacrate din capitalele internationale ale modei, in timp ce marci precum Vogue si Harper's Bazaar au fost lansate recent in Romania si Ucraina.

De la Bucuresti la Varsovia se evidentiaza un nou peisaj stilistic promovat de magazine precum Entrance si Victoria 46 (Bucuresti), Concept Store (Riga) sau Uzerai (Varsovia), concluzioneaza The Telegraph.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fashion romania, #moda Romania, #designeri moda Romania , #Stiri Lifestyle