Titanic, dupa 100 de ani: Cine isi mai aminteste de cel mai mare vas de croaziera?

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 08:58
9400 citiri
Titanic, dupa 100 de ani: Cine isi mai aminteste de cel mai mare vas de croaziera?

Dupa 100 de ani de la scufundare, Titanicul, vasul care s-a izbit de un iceberg pe 15 aprilie 1912 cu pierderea a 1.500 de vieti, a fost comemorat in intreaga lume cu reconstituiri sau licitatii.

Implinirea a 100 de ani de la scufundarea vasului a fot comemorata prin evenimente speciale, mai ales in orasele in care s-a oprit Titanicul, scrie CNN.

Belfast in Irlanda de Nord

Belfastul este orasul in care vasul a fost construit. Localnicii au investit 143 de milioane de dolari pentru a crea "Titanic Experience", intr-o constructie care prezinta la scala larga modul in care a fost construit Titanicul.

Southampton, Anglia

Orasul din care a inceput calatoria de rau augur, Southampton, este si locul in care au fost immormantate 45 de victime ale tragediei. Pentru a comemora 100 de ani de la scufundarea Titanicului, o companie de teatru de strada a organizat o serie de spectacole la care invitatii speciali erau doi supravietuitori. Piesele de teatru au fost concepute pe baza experientelor traite de acestia pe vas.

Cherbourg, Franta

Portul francez, Cherbourg este orasul in care vasul, cu 281 pasageri la bord a oprit pe 10 aprilie pentru aprovizionare. Au fost livrate: sampanie, branzeturi fine frantuzesti, 10.000 de sticle de vin.

Pentru a comemora 100 de ani de la scufundarea Titanicului, in Cherbourg va avea loc o expozitie. Obiectele expuse sunt capturile si informatiile obtinute de cercetatori in timpul expeditiilor pe vas.

Cobh, Irlanda

Cunoscut anterior ca Queenstown, Cobh este ultimul port in care a ajuns Titanicul pe 11 aprilie 1912. Doar 44 din cei 123 de pasageri care au imbarcat pe vas au supravietuit, orasul avand un memorial pentru victime, un centru in care sunt expuse "amintirile" de pe Titanic.

St.John, Newfoundland, Canada

Nu departe de acest oras, Titanicul a lovit un iceberg in dimineata zilei de 15 aprilie. Epava sa nedescoperite pana in 1985, a devenit un punct de atractie turistica. Pretul de pornire pentru o calatorie de doua saptamani la aceasta epava a fost de 12.498 de dolari, care insa nu iti permitea sa vezi decat suprafata. Pentru a inspecta vasul, va trebui sa mai scoti din buzunar alti 66.000 de dolari.

#Titanic comemorari, #Titanic scufundare, #Titanic 100 ani scufundare , #Stiri Lifestyle