Top 10: Ce "raritati" au licitat bogatii in aprilie

Luni, 07 Mai 2012, ora 18:33
2136 citiri
Top 10: Ce "raritati" au licitat bogatii in aprilie

Achizitia unor piese rare de catre persoanele ultrabogate pare sa fie o caracteristica ce defineste cel mai bine aceasta clasa sociala.

Astfel, cumpararea unui meniu de pe Titanic, a unei machete de vapor sau a unei monede rare (un penny) s-au numarat printre cele mai ciudate achizitii in luna aprilie, potrivit Business Insider.

Meniu de pe Titanic

O foaie de hartie cu meniul de pe Titanic a fost vanduta luna aceasta la o licitatie din Londra, in schimbul sumei de 122.000 de dolari. Meniul a apartinut sotiei bancherului Washington Dodge. Atat Washington Dodge cat si sotia sa, Ruth, au supravietuit catastrofei de pe Titanic.

Sotii au pastrat meniul in familie ca un suvenir, iar vanzarea acestuia la licitatie s-a facut in contextul implinirii a 100 de ani de la scufundarea vasului.

O macheta de vapor veche de 107 ani

Cea mai scumpa jucarie din Marea Britanie, macheta vaporului HMS Terrible, a fost vanduta la pretul de 122.420 de dolari.

Initial, jucaria se afla in colectia lui Ron McCrindell, care avea propriul sau show TV.

O moneda rara de un penny

Un colectionar de monede a cumparat o moneda rara de un penny emisa in 1793, in schimbul unui milion de dolari. Aceasta moneda s-a numarat printre primele emise in Statele Unite ale Americii.

Un diamant de noua carate roz

Acest diamant i-a apartinut mostenitoarei Huguette Clark si a fost vandut in Statele Unite ale Americii la un pret de 14 milioane de dolari. Diamantul a fost cea mai scumpa piesa din bijuteriile detinute de Huguette Clark, achizitionate la un pret total de 18 milioane de dolari.

Huguette Clark si-a pastrat bijuteriile intr-un seif la banca, iar acestea au fost scoase pentru a fi puse la licitatie.

O motocicleta Ferrari 900

Un colectionar britanic a vandut o motocicleta Ferrari 900 cu un anumit tip de roti, in cadrul unei licitatii din Marea Britanie.

Valoarea moticicletei era estimata intre 120.000 si 160.000 de dolari, fiind vanduta la un pret de 137.900 de dolari.

Nu se stie cine a cumparat-o, dar motocicleta a fost construita pentru a aduce un tribut fondatorului companiei, Enzo Ferrari.

#achizitii licitatii obiecte rare, #licitatie meniu Titanic, #licitatie diamant roz, #licitatie motocicleta Ferrari , #Stiri Lifestyle