Traficul dauneaza grav finantelor: Ambuteiajele costa 266 mld de dolari

Duminica, 10 Martie 2013, ora 11:56
1777 citiri
Traficul dauneaza grav finantelor: Ambuteiajele costa 266 mld de dolari

Aglomerarile de trafic din cele mai mari 30 de orase ale lumii costa 266 de miliarde de dolari pe an, arata un studiu publicat vineri de firma de consultanta Roland Berger Strategy Consultants.

"Mobilitatea personala este un element-cheie pentru succesul si prosperitatea economiei unei tari. Insa cresterea populatiei si in consecinta cresterea traficului in marile orase conduc la paralizie", sustin autorii studiului, transmite AFP.

"Desi traim intr-o lume din ce in ce mai conectata, mobilitatea individuala ramane foarte fragmentata. La momentul oportun ne lipseste informatia cu privire la cea mai buna ruta pentru a ajunge de la punctul A la punctul B", a explicat Xavier Aymonod de la divizia de transport a Roland Berger.

Firma de consultanta sugereaza interconectarea diferitelor modalitati de transport - vehicule private, transporturi publice, car sharing si autovehicule electrice.

"Integrarea tipurilor de transport ar avea un impact pozitiv asupra mediului dar si asupra calitatii vietii si ar permite primelor 30 de mari metropole mondiale sa economiseasca 266 de miliarde de dolari", sustin autorii studiului.

#costuri aglomerari trafic urban, #ambuteiaje circulatie, #cele mai aglomerate orase, #costuri mobilitate , #Stiri Lifestyle