Turisti regali in Romania: Printul Edward si sotia sa, Sophie

Luni, 24 Iunie 2013, ora 14:00
2559 citiri
Turisti regali in Romania: Printul Edward si sotia sa, Sophie

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat ca fratele cel mai mic al printului Charles, printul Edward, impreuna cu sotia sa, Sophie, vor veni, saptamana viitoare, intr-o vizita oficiala in Romania.

"Saptamana viitoare, fratele lui (al printului Charles - n.r.) cel mai mic, printul Edward, vine impreuna cu sotia sa, Sophie. Nu este o vizita privata, de data aceasta este putin diferit. Este o vizita oficiala - vor veni in scopuri oficiale", a spus Harris, intr-un interviu acordat gandul.info.

El a precizat ca este vorba despre prima vizita oficiala a unui membru al familiei regale de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si a aratat ca vizita printului Edward si a sotiei sale este legata de o serie de aspecte din relatiile bilaterale: culturale, sociale, comerciale si economice.

"Din punct de vedere cultural, aniversam anul acesta 75 de ani de la infiintarea British Council, care a aparut in Romania in 1938. Am pregatit o serie de evenimente in jurul acestei aniversari, punctul culminant fiind petrecerea Reginei, de marti, cu scopul de a marca aceasta contributie incredibila pe care British Council a avut-o in dezvoltarea relatiilor culturale romano-britanice", a spus Harris.

El a adaugat ca, in al doilea rand, se incearca sa se dezvolte in Romania institutia premiului Ducelui de Edinburgh, care este un premiu pentru tineri.

"Este un premiu care ii incurajeaza pe tineri sa fie cetateni independenti si responsabili, sa isi gaseasca o indeletnicire noua, sa mearga intr-o expeditie, sa faca munca in folosul comunitatii. Este o modalitate foarte buna de a-i pregati pe oameni pentru studiile universitare, dar si pentru viata pe cont propriu. Printul Edward patroneaza acest premiu, care a fost initiat de tatal lui, ducele de Edinburgh", a spus Harris.

"Suntem interesati sa vedem mai multe investitii britanice in Romania"

El a mentionat ca, in al treilea rand, vizita are si o componenta pe partea de afaceri.

"Am spus ca suntem interesati sa vedem mai multe investitii britanice in Romania. Vom lansa saptamana viitoare un portal de afaceri, care va fi o interfata intre noi, ambasada britanica, si Camera de Comert, menita sa ne permita sa ii ajutam pe britanicii care cauta oportunitati de afaceri in Romania sa gaseasca sau sa vada aceste oportunitati de pe piata romaneasca.

In acelasi timp, vom aduce unii dintre cei mai mari actori din mediul britanic de afaceri prezenti in Romania pentru a-si expune povestile de succes. Vor vorbi, de asemenea, si despre cum au investit ei in Romania si in societatea romaneasca - vom auzi, deci, si proiecte din campanii de responsabilitate sociala (CSR) ale Fundatiei Vodafone sau ale GlaxoSmithKlein si ale altor companii britanice", a mai spus Harris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizita regala Romania, #vizita printul Edward Romania, #vizita regala Edward Romania , #Stiri Lifestyle