Un american a primit patru milioane de dolari pentru ca a fost uitat in inchisoare

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 13:04
1123 citiri
Un american a primit patru milioane de dolari pentru ca a fost uitat in inchisoare

Un student din orasul american San Diego a primit 4,1 milioane de dolari de la guvernul american dupa ce a fost "uitat" timp de patru zile intr-o celula din inchisoare, a anuntat avocatul sau.

Daniel Chong a marturisit ca a fost nevoit sa-si bea urina pentru a supravietui, a incercat sa-si cresteze pe brat un mesaj adresat mamei sale si a avut halucinatii, informeaza miercuri BBC.

El a fost retinut intr-un raid al politiei pentru trafic de droguri in 2012, insa i s-a spus ca nu va fi invinuit. Cu toate acestea, timp de patru zile nimeni nu s-a intors la celula in care era retinut.

Un inspector al Ministerului de Justitie ancheteaza acest caz.

Chong, in prezent in varsta de 25 de ani, a declarat ca a strecurat pe sub usa un siret si ca a tipat pentru a atrage atentia inainte ca cinci sau sase persoane sa-l gaseasca in celula acoperit de propriile excremente la sediul Administratiei Antidrog (DEA) din San Diego.

Dupa ce a fost salvat, Daniel Chong a petrecut cinci zile in spital pentru a-si reveni ca urmare a afectiunilor de care suferea dupa incident: deshidratare, probleme cu rinichii, crampe abdominale si esofag perforat. De asemenea, barbatul a slabit 7 kilograme.

Purtatorul de cuvant al DEA, Allison Price, a confirmat ca s-a ajuns la o intelegere cu barbatul care a primit despagubiri in valoare de 4,1 milioane de dolari. Seful DEA a prezentat scuze publice in luna mai 2012, spunand ca 'este profund ingrijorat' de acest incident.

Avocatul lui Chong a afirmat la randul sau ca, in urma acestei intamplari, DEA a introdus noi reguli pentru detentie, inclusiv verificarea zilnica a celulelor si instalarea unor camere video in interiorul acestora.

#student american uitat inchisoare, #despagubiri inchisoare SUA, #abuz inchisoare SUA , #Stiri Lifestyle