Un diamant urias, de 709 carate, a fost descoperit de un pastor

Joi, 16 Martie 2017, ora 20:42
1078 citiri
Un diamant urias, de 709 carate, a fost descoperit de un pastor
Foto: captura Youtube

Un pastor crestin din Sierra Leone a descoperit unul dintre cele mai mari diamante netaiate din lume, in districtul Kono.

Diamantul de 709 carate, gasit de pastorul Emmanuel Momoh, a fost incuiat in sediul bancii centrale din Freetown, informeaza BBC.

Piatra pretioasa se numara printre cele mai mari 20 diamante gasite vreodata.

Cautatorii de pietre pretioase sunt o prezenta comuna in Sierra Leone, o tara bogata in astfel de comori, precizeaza sursa citata.

Diamantul, a carui valoare nu a fost inca evaluata, este cel mai mare gasit in Sierra Leone din 1972, an in care a fost descoperita Steaua din Sierra Leone, de 969 de carate.

Piatra pretioasa a fost prezentata, miercuri seara, presedintelui Ernest Bai Koroma, inainte de a fi incuiata in sediul bancii. Conducatorul statului a multumit sefului politiei locale si oamenilor sai pentru ca diamantul nu a fost scos ilegal din tara, dupa cum se arata intr-o declaratie prezidentiala.

Potrivit lui Koroma, proprietarii trebuie sa primeasca "ceea ce merita", iar descoperirea va "aduce un beneficiu tarii".

Diamantul ar avea o pata in interior, motiv pentru care valoarea sa ar putea fi diminuata, conform corespondentului BBC in zona.

Citeste si Pret record obtinut pentru un superb diamant albastru

Sierra Leone este o tara binecunoscuta pentru industria diamantelor. Vanzarea acestor pietre pretioase a jucat un rol in finantarea razboiului civil care a afectat aceasta tara timp de un deceniu, grupurile rebele oferind aceste pietre pretioase in schimbul armelor - aspect infatisat si in filmul hollywoodian "Blood Diamond", cu Leonardo Di Caprio si Djimon Hounsou.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere a numarului de diamante de mari dimensiuni descoperite in minele din sudul Africii, printre acestea numarandu-se o astfel de piatra pretioasa de 1.109 carate, gasita in Botswana in 2015.

Vezi si A fost gasit un diamant de 404 carate: E cat un card bancar ...citeste mai departe despre "Un diamant urias, de 709 carate, a fost descoperit de un pastor" pe Ziare.com

#diamant 709 carate, #diament gasit Sierra Leone, #diamant pastor Sierra Leone , #Stiri Lifestyle