Un nou mostenitor la tronul Angliei. Printul William are un fiu

Marti, 23 Iulie 2013, ora 08:03
5514 citiri
Un nou mostenitor la tronul Angliei. Printul William are un fiu

Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Bebelusul s-a nascut la ora locala 16.24 (18.24, ora Romaniei) si a avut la nastere greutatea de 3,79 kilograme. Printul William a asistat la nastere, informeaza BBC.

Potrivit surselor citate de presa britanica, printul William i-a dat telefon reginei Elizabeth de la maternitate pentru a o anunta despre nasterea fiului sau. Apoi, printul William a vorbit cu tatal sau, printul Charles, si cu fratele sau, printul Harry. Familia Middleton a fost si ea instiintata inainte de anuntarea publica a informatiei.

Potrivit BBC , familia regala a decis sa faca publica informatia foarte rapid intrucat nu a dorit ca aceasta sa apara mai intai pe retelele de socializare. De asemenea, membrii familiei regale au dorit sa detina un anumit control asupra modului in care informatia despre nasterea bebelusului este transmisa publicului larg, pentru ca aceasta sa nu fie alterata cumva de mass-media.

Regina Elizabeth a II-a a asteaptat nasterea bebelusului regal la resedinta sa din Londra, Palatul Buckingham, unde s-a intors luni dupa-amiaza, dupa un weekend petrecut la castelul Windsor, dupa cum a informat dailymail.co.uk.

Ducesa de Cambridge a fost internata la maternitatea spitalului St. Marry, luni, la putin timp dupa ora locala 06.00. Sotul ei a insotit-o la spital.

Numerosii simpatizanti ai monarhiei britanice, care si-au instalat de mai multe zile corturile, alaturi de reprezentantii presei, in fata spitalului St. Marry, au ratat sosirea la spital a ducesei Catherine, care a intrat in cladire pe o usa laterala.

Foarte multe dintre persoanele adunate in fata Palatului Buckingham, care doresc sa felicite cuplul princiar britanic, au spus ca nu vor pleca din fata portilor palatului pana cand nu va fi facut anuntul oficial despre nasterea bebelusului regal. Multi turisti, "inarmati" cu aparate de fotografiat, au pandit orice miscare dincolo de portile palatului, sperand sa surprinda pe pelicula fotografica acest moment istoric.

Totodata, anuntul oficial care a confirmat faptul ca ducesa de Cambridge a intrat in travaliu a generat o veritabila frenezie si pe Twitter, iar cateva sute de femei s-au conectat pe site-ul Mumsnet, un site destinat mamelor, pentru a o felicita pe sotia printului William si pentru a-i da sfaturi si informatii despre cresterea bebelusilor.

Numele celui mai proaspat membru al Casei Regale britanice nu a fost inca dat publicitatii

Pentru aceasta nastere, Kate, in varsta tot de 31 de ani, a fost asistata de o echipa formata din unii dintre cei mai mari specialisti, din care a facut parte actualul ginecolog al reginei, Alan Farthing, si predecesorul sau, Marcus Setchell.

Asteptand aceasta nastere, Marcus Setchell era "pe picior de razboi" de mai multe saptamani. El dispunea de o escorta de politie pentru a ajunge cat mai repede langa Kate, imediat dupa internarea la St. Mary, potrivit mai multor ziare britanice.

Anuntul nasterii a fost atent orchestrat, potrivit unui protocol bine reglat.

Ca un element de modernitate, Palatul Buckingham a anuntat ca va publica un comunicat oficial si va posta informatia despre nasterea bebelusului pe conturile sale de pe Facebook si Twitter.

Insa prenumele bebelusului ar putea fi dezvaluit abia peste cateva zile: britanicii au fost nevoiti sa astepte o saptamana inainte de a cunoaste prenumele lui William si o luna pentru cel al printului Charles.

Casele de pariuri mizau pe nasterea unei fetite, iar prenumele cu cele mai mari sanse parea sa fie Alexandra. In cazul unui baietel, casele de pariuri mizeaza pe numele George.

Pe 3 decembrie 2012, la peste un an si jumatate de la nunta lor somptuoasa, printul William si sotia sa, Catherine, au anuntat ca vor avea primul lor copil, viitorul mostenitor al tronului Marii Britanii, iar aceasta veste era asteptata cu infrigurare si speranta, de multe luni, de intregul regat.

#nastere Kate Middleton, #nastere fiu print William, #nastere Familia Regala Anglia, #mostenitor Casa Regala Britanica , #Stiri Lifestyle