Uraganul Sandy si economia americana: Cine pierde, cine castiga

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 13:45
3025 citiri
Uraganul Sandy si economia americana: Cine pierde, cine castiga
Foto: CNBC

Sectorul de retail va avea cel mai mult de castigat de pe urma uraganului Sandy, deoarece persoanele afectate de furtuna vor umple magazinele pentru a se asigura ca au suficiente provizii pentru perioada urmatoare.

Pe langa magazinele de produse alimentare, vor avea de castigat si magazinele care vand materiale de constructii, scrie Forbes.

In schimb, industria auto va fi afectata negativ, deoarece potentialii cumparatori vor fi mai preocupati de evacuarea zonele afectate, iar cumpararea unei masini in aceasta perioada inseamna un risc ridicat ca aceasta sa fie distrusa de uragan.

Turismul si transporturile vor fi afectate atat pozitiv, cat si negativ. Pe de-o parte, multe zboruri vor fi anulate, dar vor avea de profitat de pe urma situatiei hotelurile, care vor gazdui pasagerii blocati intr-o localitate.

Ramane de vazut daca si media va fi unul din sectoarele afectate negativ de uraganul Sandy, in contextul problemelor pe care acesta le aduce campaniei electorale pentru presedintia SUA.

Cei doi candidati si-au anulat mai multe evenimente din cadrul campaniei, iar discursurile lor trebuie sa se concentreze acum pe Sandy. Nu este clar inca daca acesta va provoca si retragerea spoturilor publicitare, care nu au vreo legatura cu uraganul si care au fost programate spre difuzare in aceasta perioada, la statiile de televiziune locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie uragan Sandy, #uragan Sandy SUA, #uragan america, #impact economic Sandy , #Stiri Lifestyle