Vinurile romanesti, premiate in China

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:10
2380 citiri
Vinurile romanesti, premiate in China

Vinurile romanesti au obtinut trei medalii in cadrul Targului intenational Interwine 2011 de la Guangzhou, RP Chineza, eveniment la care au participat din partea Romaniei cinci producatori de vin.

Astfel, Domeniile Sahateni, Jidvei, Murfatlar, Senator Wine si Vinexport Focsani au prezentat oficialitatilor locale si oamenilor de afaceri chinezi peste 60 sortimente de vin, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, citat de Newsin.

Dintre acestea, trei au obtinut medalii la ceremonia de premiere a vinurilor participante la Interwine 2011, respectiv Rai de Murfalar Grand Reserve 2001 - cel mai bun vin dulce, Rai de Murfatlar - cel mai bun vin roze si Nec Ultra Plus Jidvei - cel mai bun vin raport calitate/pret.

"Organizatorii concursului au precizat ca medaliile obtinute de producatorii romani la Interwine 2011 demonstreaza ca vinurile romanesti sunt printre cele mai bune din lume. Toate sortimentele prezentate vizitatorilor au fost apreciate, existand premizele incheierii unor noi contracte de export pentru anul 2012", se arata in comunicat.

Organizata de catre compania China Import Export Fair Complex si sprijinita de Asociatia Chineza a Vinului si de Departamentul de Comert Exterior si Cooperare Economica al provinciei Guandong, Interwine 2011 a atras un interes deosebit in plan international, fiind cotata drept una dintre cele mai importante manifestari de promovare a vinului de pe piata chineza.

La prezenta editie au participat peste 400 de expozanti din peste 25 tari cu renume in productia vinului (Romania, Franta, Spania, Italia, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Moldova, SUA, Canada, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Ungaria, Georgia si Portugalia etc.), precum si numeroase companii locale.

Pe parcursul celor trei zile ale targului, a fost inregistrata o participare de peste 120.000 de vizitatori, cea mai mare parte din ei fiind importatori si distribuitori locali, reprezentanti ai autoritatilor locale, asociatii profesionale si mass media.

#vinuri romanesti premiate China , #Stiri Lifestyle