Vremea face ravagii: raniti, locuinte si masini avariate, inundatii si trafic blocat

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 09:39
2174 citiri
Vremea face ravagii: raniti, locuinte si masini avariate, inundatii si trafic blocat
Sursa foto: Enational.ro

Ploile, vantul puternic si frigul sunt resimtite din plin in Romania, in conditiile in care meteorologii au emis cod portocaliu de ploi in partea de sud a tarii, incepand de luni seara, la ora 21.00 pana miercuri, la ora 22.00.

In Bucuresti, potopul a inceput luni seara, cu vant puternic si ploaie in rafale. Meteorologii atentioneaza asupra faptului ca in intervalul mentionat procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

Primarul Sorin Oprescu a cerut, luni, suplimentarea echipamentelor care actioneaza in teren pentru buna functionare a traficului din Bucuresti.

Mai multe masini au fost avariate de copacii cazuti pe carosabil, iar circulatia mai multor linii de trolebuz a fost oprita din cauza unor crengi cazute pe liniile de contact. Si circulatie mai multor tramvaie a fost oprita.

"De la 5 dimineata pana in prezent (ora 08:00 - n.red.) numarul de interventii a fost semnificativ mai mare decat de obicei. Daca ieri in 24 de ore am avut 5 interventii, acum am avut 13 solicitari in ultimele trei ore. Majoritatea au fost de indepartare a copacilor de pe carosabil sau de pe autoturisme. In Sectorul 5 am trimis un echipaj pentru a incerca sa extraga apa de pe carosabil", a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti.

Femeie grav ranita de un copac ce a cazut peste ea

O femeie a fost grav ranita dupa ce a fost lovita de un copac care a cazut in zona Piata Presei Libere, victima suferind un traumatism cranio-cerebral si avand nevoie de ingrijiri medicale, a declarat, marti, pentru Agerpres, Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

El a mai spus ca, de asemenea, mai multe masini au fost avariate pe sos. Pantelimon tot din cauza caderii unui copac, dar si pe str. Soltuzului, unde doua autoturisme au fost avariate.

In prezent pompierii sunt la fata locului pentru a remedia situatiile care au aparut in urma conditiilor meteo nefavorabile.

Trafic intrerupt in mai multe judete

Traficul rutier este intrerupt in judetul Giurgiu, pe DN61, in localitatea Vadu Lat, din cauza unui copac cazut pe partea carosabila, anunta Centrul Info Trafic al Politiei Romane.

In judetul Hunedoara, traficul rutier este intrerupt pe DN7 Deva - Arad, in localitatea Lesnic, din cauza unui accident rutier. O autoutilitara a intrat in coliziune cu un tir. Cauza probabila a accidentului a fost depasirea neregulamentara. Deocamdata, nu se stie daca sunt victime.

In judetul Ilfov, traficul rutier este intrerupt pe DN Centura Bucuresti, intre Glina si Splaiul Unirii, din cauza unui accident in care au fost implicate un autotren si un autoturism, informeaza Centrul Info Trafic al Politiei Romane. O persoana a fost ranita. Circulatia a fost deviata intre kilometrii 24 si 27, prin Bucuresti.

Aproape intreg orasul Constanta a fost acoperit de apa din cauza inundatiilor, potrivit Pro TV. Mai mult, toate porturile au fost inchise luni seara, din cauza furtunii iscate in larg, iar comandantii navelor aflate in raza exterioara a porturilor au fost sfatuiti sa ia toate masurile de precautie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inundatii Romania, #trafic blocat, #avertizare meteo, #raniti copaci cazuti , #Stiri Lifestyle