Wellbeing: Ce pot sa fac sa nu imi mai pedepsesc copilul

Joi, 10 Martie 2016, ora 11:53
1078 citiri
Wellbeing: Ce pot sa fac sa nu imi mai pedepsesc copilul
Foto: Arhiva personala

Problemele de sanatate mentala in randul copiilor sunt din ce in ce mai frecvente si tot mai multi parinti si profesori solicita o programare la psihoterapie pentru copilul lor.

Copilul adus la psiholog. Sa fie aceasta solutia? Oare nu are legatura cu o convingere ca acel copil are o tulburare, o problema, un defect si trebuie "reparat"?

Care sunt de fapt cauzele comportamentelor copiilor? Putem da vina pe temperament, biologie, scoala, profesori, colegi, dar in realitate cel mai mare impact asupra sanatatii mentale a copilului o are relatia de atasament cu parintii. Si spun cu parintii, nu numai cu mama.

Comportamentele copilului adesea reflecta un disconfort pe care el il exprima indirect, prin comportamente pe care adultii le percep ca fiind problematice sau disfunctionale. El are nevoie ca noi sa ne schimbam pentru a putea raspunde nevoilor sale.

Avem nevoie sa ne crestem diferit copiii. Si asta doar daca ne uitam la date si realitatea care ne inconjoara. Si asta este o ...citeste mai departe despre "Wellbeing: Ce pot sa fac sa nu imi mai pedepsesc copilul" pe Ziare.com

#Cum sa nu imi pedepsesc copilul, #relatie copii parinti, #relatii copii parinti psiholog , #Stiri Lifestyle