Ziua cea mare la Vatican: Incepe ceremonia de intronizare a Papei Francisc UPDATE

Marti, 19 Martie 2013, ora 10:13
1172 citiri
Ziua cea mare la Vatican: Incepe ceremonia de intronizare a Papei Francisc UPDATE

Mii de persoane se indreptau marti dimineata catre Piata Sfantul Petru, unde va avea loc slujba de intronizare a Papei Francisc.

Inca din zori, de la ora 05.00 GMT (07.00 ora Romaniei), sute de voluntari se aflau deja in piata pentru a canaliza multimea, numarul persoanelor asteptate fiind estimat intre 300.000 si un milion, in afara de cele 132 de delegatii straine, au constatat jurnalistii AFP.

Peste 30 de sefi de stat, inclusiv Presedintele Romaniei Traian Basescu, vor sta in primele randuri ale parvisului Pietei Sfantul Petru pentru slujba care marcheaza oficial inceputul pontificatului fostului arhiepiscop de Buenos Aires, ales miercuri la conducerea Bisericii Catolice.

Centrul Romei si imprejurimile Vaticanului pe o raza de aproximativ un kilometri par in stare de asediu. Peste 3.000 de agenti ai fortelor de ordine (politisti, carabinieri, politisti municipali), dintre care multi sunt in civil, au fost mobilizati pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului.

La scurt timp dupa ora locala 07.00 (08.00 ora Romaniei), la balconul central al bazilicii Sfantul Petru a fost amplasata o tapiserie.

Mai multe organizatii catolice precum "Communione e Liberazione" au amplasat bannere, la fel si comunitatea Sant'Egidio. "Francisc, mergi inainte, eu voi fi cu tine acolo unde vei merge", au scris surorile braziliene pe bannerul lor.

In Piata Sfantul Petru a aparut si o inscriptie enorma "San Lorenzo", echipa de fotbal preferata a Papai Francisc, primul papa de pe continentul american, primul iezuit si primul care si-a ales numele dupa un sfant simbol pentru cei saraci, Sfantul Francisc din Assisi.

Argentinienii care purtau banderola au incercat sa o prinda de lampioane, dar politia i-a impiedicat deoarece, fiind foarte mare, aceasta ar impiedica vederea altor spectatori.

Corturile Crucii Rosii si ale serviciilor de urgenta au fost, de asemenea, instalate in apropierea pietei.

#intronizare Papa Francisc, #delegati intronizare Papa, #slujba intronizare papa , #Stiri Lifestyle