Ziua indragostitilor - Cine a fost Valentin si cum a ajuns patronul celor care se iubesc

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 08:27
1130 citiri
Ziua indragostitilor - Cine a fost Valentin si cum a ajuns patronul celor care se iubesc
Foto: Wikipedia

In fiecare an, la 14 februarie, indragostitii din intreaga lume isi ofera bomboane de ciocolata, flori si cadouri, toate acestea in numele Zilei Indragostitilor cunoscuta si ca ziua Sfantului Valentin.

Aproximativ 150 de milioane de felicitari sunt trimise cu aceasta ocazie si din acest motiv Ziua Indragostitilor este considerata a doua mare sarbatoare populara dupa Craciun, potrivit History.

Originea acestei sarbatori a indragostitilor nu este nici astazi clara, existand doar legendele care inconjoara cu mister aceasta zi si care il au in centrul lor pe Sfantul Valentin.

Una dintre legende spune ca Valentin a fost preot in Roma, in secolele II-III. Acesta, in timpul imparatului Claudius al II-lea (268-270), ar fi ajutat tinerii, crestini sau pagani, sa se casatoreasca. Imparatul roman era convins ca barbatii ar fi soldati mult mai buni, daca nu ar fi avut logodnice sau sotii, de aceea a interzis casatoriile.

Tanarul preot, dimpotriva, sustinea ca mariajul este parte din ...citeste mai departe despre "Ziua indragostitilor - Cine a fost Valentin si cum a ajuns patronul celor care se iubesc" pe Ziare.com

#Sfantul Valentin, #Ziua Indragostitilor, #Valentine Day Arabia Saudita , #Stiri Lifestyle