Agnetha Faltskog, fosta membra a grupului ABBA, recompensata cu Discul de Aur in Suedia VIDEO

Duminica, 04 August 2013, ora 12:42
2477 citiri
Agnetha Faltskog, fosta membra a grupului ABBA, recompensata cu Discul de Aur in Suedia VIDEO

Cantareata suedeza Agnetha Faltskog, fosta membra a grupului ABBA, a fost recompensata cu Discul de Aur pentru vanzarile ultimului ei album - "A" - in cadrul unui eveniment ce a avut loc la un festival din Stockholm.

Aceasta este una dintre rarele aparitii ale fostei componente a trupei ABBA din ultimii ani, care a preferat sa se retraga din vizorul presei dupa destramarea grupului.

In martie 2013, Agnetha Faltskog a revenit pe scena muzicala, dupa o pauza de noua ani, cu un single intitulat "When You Really Loved Someone".

Cantareata, in varsta de 63 de ani, si-a lansat apoi albumul intitulat "A" in luna mai.

"Nu am crezut niciodata ca voi canta din nou, dar atunci cand am ascultat primele trei piese (propuse pentru noul ei album, n.r.), nu am putut sa refuz", a declarat artista suedeza.

Agnetha Faltskog a compus si ea o piesa pentru acest album. "Nu mai compusesem de mult timp, dar, dupa ce m-am asezat in fata pianului, inspiratia mi-a venit natural", a relatat ea.

Agnetha a avut o cariera solo destul de prolifica dupa destramarea trupei ABBA, in 1982, dar fara sa se bucure de succesul fenomenal al grupului suedez, care i-a asigurat celebritatea mondiala.

Potrivit administratorilor muzeului ABBA, care va fi inaugurat la Stockholm pe 7 mai, celebrul grup suedez, emblematic pentru muzica pop si disco, a vandut peste 378 de milioane de albume in lumea intreaga.

Trupa suedeza ABBA, formata din Agnetha Faltskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus si Anni-Frid Lyngstad, a fost in repetate randuri pe prima pozitie in topurile din intreaga lume, intre 1974 si 1982. Formatia s-a facut remarcata prin castigarea concursului Eurovision cu piesa cult "Waterloo", in 1974. Muzica ABBA a fost readusa recent in atentia publicului gratie musicalului si lungmetrajului "Mamma Mia!". Trupa suedeza continua sa vanda peste doua milioane de discuri in fiecare an. ABBA a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2010.

#discul de aur 2013, #solita ABBA discul de aur, #Agnetha Faltskog disc aur , #Timpul liber