Alege-ti diamantul preferat la urmatoarea licitatie dedicata!

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 00:00
2548 citiri
Alege-ti diamantul preferat la urmatoarea licitatie dedicata!

Marile licitatii din aceasta toamna te pun fata in fata cu bijuterii si diamante rare, frumos colorate, care te asteapta sa le adaugi in colectia ta.

Casa de licitatie Christie's din New York incepe sezonul de licitatii de toamna cu o serie de bijuterii, diamante si pietre preioase rare in 15 octombrie, in cadrul licitatiei Magnificent Hewels.

Printre cele mai valoroase piese scoase la licitatie se numara si un inel diamant dreptunghiular de cuolare roz de 8,77 carate, un inel cu diamant albastru de 3,81 de carate si un inel cu diamant galben patrat de 5,13 carate, toate obtinute de la colectionari fideli de pietre pretioase.

Licitatia este formata din doua sesiuni, in cadrul carora vor fi scoase la vanzare 400 de loturi.

"A fost un sezon fara precedent pentru casa Christie's in aceasta primavara (...). Pentru prima licitatie importanta din aceasta toamna expertii bijutieri au calatorit in intreaga lume pentru a 'culege' diamante de cea mai buna calitate, smaralde, rubine si bijuterii rare vintage de la cei mai mari colectionari. Anticipand o piata ce ramane in continuare puternica, speram sa le oferim colectionarilor cele mai bune licitatii din lume", a declarat Rahul Kadakia, Directorul Christie's America si Elvetia.

Tot in luna octombrie, casa de licitatie Sotheby's scoate la vanzare in New York cel mai mare damant rotund din lume in cadrul licitatiei "Magnificent Jewels and Jadeite".

Se pare ca diamantul are deja succes intre colectionari, intrucat valoarea sa este estimata la peste 19 milioane de dolari, suma care va fi hotarata, insa, in cadrul licitatiei care va avea loc la Hong Kong.

Business24 iti prezinta cateva imagini cu diamantele pe care poti pune mana in aceasta toamna:

Intense Pink Diamond Ring

8,77 carate

Valoare estimata: 5.500.000 - 6.500.000 de dolari

Scos la vanzare de casa de licitatii Christie's

Vivid Blue Diamond Ring

3,81 carate

Valoare estimata: 2.500.000 - 3.500.000 de dolari

Scos la vanzare de casa de licitatii Christie's

Vivid Yellow Diamond

5,13 carate

Valoare estimata: 200.000 - 300.000 de dolari

Scos la vanzare de casa de licitatii Christie's

Premier Blue

7,59 carate

Valoare estimata: peste 19 milioane de dolari

Scos la vanzare de casa de licitatii Sotheby's

#licitatie diamante, #inel diamant licitatie, #licitatii toamna , #Timpul liber