Asociatia Nationala de Turism Rural lanseaza un program special de Craciun. Vezi care sunt ofertele

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 16:38
2065 citiri
Asociatia Nationala de Turism Rural lanseaza un program special de Craciun. Vezi care sunt ofertele

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) lanseaza in premiera programul "Traditiile Craciunului cu ANTREC", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Acest program ofera turistilor cazare in pensiunile rurale atat in perioada Craciunului, cat si in perioada Anului Nou. Pana la ora actuala, in program s-au inscris pensiuni din judetele Arges, Brasov, Buzau, Gorj, Mehedinti, Neamt si Sibiu.

"Turistii romani prefera sa petreaca sarbatorile de iarna, in special perioada Craciunului, in familie sau alaturi de rude si prieteni sau intr-un cadru autentic romanesc, plin de traditii", a spus Maria Stoian, presedintele fondator al ANTREC.

Tarifele variaza de la 40 de lei de persoana, fara mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, pana la 600 de lei de persoana pentru 3 nopti, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete. Desi preturile nu sunt fixe ca in programul "Vacanta la tara", media este de 500 - 600 de lei de persoana, pentru 3 nopti de cazare si cina festiva de Craciun.

"O alta noutate a programului Traditiile Craciunului cu ANTREC este aceea ca include atat perioada Craciunului pe rit nou, cat si cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atat in Romania, cat si in tarile din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, exista ortodocsi care sarbatoresc ritul vechi. Programul este complex si nu include doar masa si cazare, ci, asa cum spune numele, familiarizeaza turistii cu bogatele noastre traditii de Craciun", subliniaza Mihai Chiruc, presedintele executiv al ANTREC.

Printre traditiile de care vor avea parte turistii se numara "Neata la Mos Ajun", "Brezaia sau capra rucareana", colinde, "vizita lui Mos Craciun", "Taiatul porcului ca in Banat", "Dansul mastilor".

#program Craciun ANTREC, #oferte turisti Craciun, #oferte munte Craciun , #Timpul liber