Cele mai spectaculoase drumuri din lume. Vezi pe loc este Trasfagarasanul

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:01
4406 citiri
Cele mai spectaculoase drumuri din lume. Vezi pe loc este Trasfagarasanul

In clasamentul celor mai spectaculoase drumuri se gasesc cele care leaga Alaska de Canada, care fac legatura intre munte si mare sau Transfagarasanul romanesc.

Pentru cei care prefera sa isi petreaca concediile conducand, iata care sunt cele mai interesante drumuri intr-un clasament CNN.

Milford Road, Noua Zeelanda, 120 de kilometri, 90 de minute

Drumul prin muntii Noii Zeelande, de la Te Anau la Parcul National Fiordland este probabil cea mai buna destinatie pentru impatimitii de condus. Peisajele uimitoare dublate de o iluzie optica face ca muntele sa para mai mic, cu cat va apropiati mai mult de acesta, in loc sa para mai mare fac din acest drum una dintre cele mai spectaculoase din intreaga lume. Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate se numara Eglington Valley si Mirror Lakes, denumirea lacurilor venind de la faptul ca in apele lor se pot vedea imprejurimile, avand efect de oglinda.

Amalfi Coast Road, Italia, 56 de kilometri, 75 de minute

Drumul de coasta care se intinde pe 56 de kilometri este considerat unul dintre cele mai interesante trasee pentru cei care isi petrec vacanta conducand. Cele mai frumoase portiuni din drum sunt intre Praiano si Positano. Pestera Grotta dello Smeraldo nu trebuie sa lipseasca de pe lista de obiective turistice care trebuie vizitate.

Drumul de langa ocean, Australia, 253 de kilometric, patru ore

Drumul face legatura intre mare si stancile muntoase. Unul din punctele de atractie turistica este Bells Beach, facut celebru de filmul Point Break, pelicula ce i-a avut in distributie pe actori ca Patrick Swayze, Keanu Reeves sau Gary Busey.

Transfagarasan, 116 kilometri, 100 de minute

Drumul cu care Romania este reprezentata in topul celor mai spectaculoase sosesle porneste din Cartisoara, trece pe la sud de Curtea de Arges si apoi din Transilvania in Muntenia. CNN recomanda turistilor care care ajung in zona o vizita la Castelul Poenari, fosta resedinta a lui Vlad III, sursa de inspiratie pentru Dracula. Nu pot lipsi de pe lista obiectivelor care merita vizitate nici Cascada Balea sau Lacul si barajul Vidraru.

Drumul Alcan, din Canada in Alaska, 2.167 kilometri, doua zile si sapte ore

Pe langa furtuni de zapada, lacuri, sau peisaje uimitoare, pe Akcan te-ai putea intalni si cu ursi grizzly, lup sau sanii trase de caini. Popasurile din calatoria cu masina pentru a lua rucsacul in spate si a porni in drumetii este indicat in acesta regiune, fiind modul in care poti avea o imagine de ansamblu. Lacul Liard Hot Springs, cel de-al doilea lac ca marime din Canada este un alt obiectiv turistic de neratat de catre cei care vor sa cunoasca beneficiile apelor termale.

#drumuri condus, #Transfagarasan drumuri, #drumuri interesante , #Timpul liber