Cine sunt castigatorii premiilor Pulitzer 2012

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 11:59
1549 citiri
Cine sunt castigatorii premiilor Pulitzer 2012

Publicatia Philadelphia Inquirer a castigat premiul Pulitzer pentru servicii publice, la editia din 2012 a acestor prestigioase distinctii, care au fost acordate luni, de Universitatea Columbia din New York.

Publicatia din Philadelphia a castigat premiul Pulitzer pentru servicii publice, pentru "explorarea violentei din scolile de stat", invingand pe ceilalti nominalizati de anul acesta, The New York Times si Miami Herald.

In acelasi timp, un ziar din Pennsylvania, The Patriot-News, a primit premiul Pulitzer pentru reportaj local, pentru acoperirea subiectului scandalului de pedofilie de la Universitatea Penn State. Cazul celui care a fost asistentul celebrului antrenor de fotbal american Joe Paterno, Jerry Sandusky, ar putea fi numit cel mai grav scandal din domeniul sportului. Mai precis, Jerry Sandusky a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuala asupra unui numar de opt minori, in perioada 1994 - 2009.

Ceea ce a socat opinia publica a fost faptul ca, desi conducerea clubului, in frunte cu Joe Paterno, stia despre comportamentul asistentului fata de copii, aceasta nu a reactionat pentru a-l opri pe pedofil.

New York Times si Huffington Post, pe lista castigatorilor

Printre ceilalti castigatori de anul acesta ai premiilor Pulitzer se numara The New York Times, care a obtinut premiul pentru reportaj international, dar si pe cel pentru jurnalism analitic, si The Tuscaloosa News, din Alabama, la categoria breaking news - pentru reportajele despre o tornada care a devastat orasul in aprilie anul trecut.

The Huffington Post a castigat primul sau premiu Pulitzer, pentru reportaj national.

Anul acesta nu au fost acordate premii Pulitzer la categoriile "fictiune" - o premiera din 1977 - si "editorial".

Administrate de Universitatea Columbia, Pulitzer sunt cele mai prestigioase trofee acordate presei americane. Premiile Pulitzer au fost create in 1904 de jurnalistul american de origine maghiara Joseph Pulitzer si sunt acordate anual autorilor celor mai bune reportaje, fotografii, romane si inregistrari muzicale, impreuna cu un cec de 10.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#castigatori Pulitzer 2012, #premiile Pulitzer 2012 , #Timpul liber