Conditii excelente de schi la Sinaia, Busteni si Azuga

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 14:56
2708 citiri
Conditii excelente de schi la Sinaia, Busteni si Azuga

Zapada care a cazut in ultimele zile in judetul Prahova a dus la formarea unui strat consistent pe partiile din statiunile montane Sinaia, Busteni si Azuga, iubitorii sporturilor de iarna fiind asteptati in numar mare pe Valea Prahovei in week-end.

"Partiile sunt bune, dar deocamdata nu am pornit instalatiile pentru ca pe unele trebuie sa le scoatem din zapada. Maine (n.r. sambata) vor merge toate, cu exceptia partiilor Tarle si Papagal, in aceste doua zone riscul de avalansa fiind maxim. La altitudini mari, vizibilitatea este redusa, iar temperatura este de -8 grade", au declarat, reprezentantii Salvamont Sinaia.

De asemenea, in aceasta statiune se poate schia si pe Partia Noua, care face legatura intre Cota 1.400 si Cota 1.000, aceasta fiind deservita de telegondola. Stratul de zapada masoara aici peste un metru.

La Busteni, turistii pot practica sporturi de iarna pe Kalinderu I si Kalinderu II, acesta fiind primul week-end in care cea din urma partie este data in folosinta pe toata lungimea.

Administratorul domeniului schiabil de la Busteni, Ion Vasilescu, a declarat, ca stratul de zapada tasata de pe cele doua partii variaza intre 40 si 50 de centimetri, dar si ca turistii au posibilitatea de a se distra si pe partia de sanie de aici si in parcul de distractii.

"Ambele partii Kalinderu sunt functionale si ofera conditii excelente de schi. Pe Kalinderu I functioneaza si nocturna, iar Fun Park-ul, care a fost inchis o perioada din cauza zapezii si a viscolului, este din nou deschis publicului", a afirmat Vasilescu.

Turistii nu vor putea urca pe Platoul Bucegi, pentru ca telecabina este oprita.

La Azuga, este practicabila vineri doar partia Sorica, stratul de zapada masurand intre 50 si 70 de centimetri.

Instalatiile pe cablu care deservesc partia functioneaza fara probleme, iar sambata va fi data in functiune si partia Cazacu, dupa ce aceasta va fi reamenajata in urma caderilor masive de zapada din ultimele zile.

Salvamontistii avertizeaza asupra faptului ca, in continuare, pe vaile din Masivul Bucegi riscul de producere a avalanselor este maxim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#partii de schi Romania, #schi Sinaia, #conditii schi Busteni, #partii Romania , #Timpul liber