Filmul Morgen, prezent la festivalul international "Babylon 14 - Around the world in 14 films"

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 16:47
1249 citiri
Filmul Morgen, prezent la festivalul international "Babylon 14 - Around the world in 14 films"

"Morgen", propunerea din partea Romaniei pentru premiile Oscar din 2012, va fi prezent la festivalul de film "Babylon 14 - Around the world in 14 films", avandu-l ca "nas" pe Olivier Pere, directorul Festivalui de Film de la Locarno.

A sasea editie a festivalului de film "Babylon 14 - Around the world in 14 films", care are in program cele mai interesante productii prezentate in 2011 la Cannes, Locarno, Venetia si San Sebastian incepe vineri la Berlin, iar printre filmele selectionate se numara si 'Morgen', in regia lui Marian Crisan, informeaza un comunicat al Institutului Cultural Roman (ICR) de la Berlin, citat de Agerpres.

Festivalul Babylon 14 reuneste cele mai importante productii cinematografice independente ale anului, filme din 14 tari, produse in America, Africa, Orientul Mijlociu, Asia si Europa.

Filmul "Morgen" a fost produs de catre societatea de filme din Romania "Mandragora" si este distribuit in lume de catre celebra firma "Les films du Losange" din Franta.

Totodata, "Morgen" a fost propus din partea Romaniei pentru a participa la premiile Oscar 2012.

Fiecare film are ca "nas" un celebru regizor de film din Germania sau o personalitate internationala din lumea filmului. In cazul peliculei "Morgen" a lui Marian Critan, acesta este Olivier Pere, directorul Festivalui de Film de la Locarno.

Pelicula a fost deja premiata la numeroase festivaluri internationale de renume, precum Festivalul International de Film de la Locarno, Festivalul International de Film de la Salonic, Festivalul de Film CinEast, Festivalul goEast de la Wiesbaden si Festivalul International de Film Independent IndieLisboa.

ICR Berlin este un partener activ al festivalului si a sprijinit toate filmele romanesti invitate in editiile anterioare: "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristian Puiu, "California dreamin", in regia lui Cristian Nemescu, "A fost sau n-a fost", in regia lui Corneliu Porumboiu, "Pescuit sportiv", in regia lui Adrian Sitaru si "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", a lui Andrei Ujica.

"Morgen" va fi prezentat publicului berlinez de doua ori, la 26 noiembrie si 27 noiembrie, la cinematograful Babylon din centrul Berlinului. Regizorul Marian Crisan si actorul Andras Hathazi vor participa dupa proiectia filmului si la o discutie cu publicul, se mai mentioneaza in comunicatul ICR.AGERPRES

#Morgen film romanesc, #festival international Morgen , #Timpul liber