"Gradina cu Artisti", eveniment dedicat pasionatilor de arta

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 17:00
2034 citiri
"Gradina cu Artisti", eveniment dedicat pasionatilor de arta

Cea de-a saptea editie a "Gradinii cu Artisti" vine in intampinarea pasionatilor de arta, in perioada 29 iunie - 1 iulie, in parcul Gradina Icoanei din Bucuresti.

Vizitatorii vor fi intampinati cu spectacole de circ, ateliere de creatie, muzica live, elemente de cultura japoneza si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii handmade.

Evenimentul, sustinut de Primaria Sectorului 2, isi propune sa promoveze arta, sub diversele ei forme de manifestare, prin crearea unui spatiu de relaxare accesibil atat artistilor profesionisti si amatori, cat si publicului larg.

Bucurestenii care isi vor petrece finalul de saptamana in Gradina Icoanei sunt invitati sa isi testeze imaginatia in atelierele de creatie artistica sustinute de Creative Arts, unde vor invata sa-si accesorizeze palariile de soare, sa confectioneze bijuterii si alte accesorii.

Pasionatii de cultura japoneza vor putea participa la atelierele sustinute de Centrul de Studii Romano-Japoneze, in parteneriat cu Asociatia Radacini Culturale si Haramichi Ro, pentru a afla mai multe despre caligrafia japoneza, origami si arta de a imbraca un kimono de vara (Yukata).

Amatorii de arta se vor delecta si cu alte activitati artistice printre care: momente de dans, muzica live si spectacole de jonglerii.

Grupul de copii "Stelutele Europei" vor sustine concerte live vineri si sambata timp de o ora, intre 19,00 si 20,00.

In fiecare zi a "Gradinii cu Artisti", cu incepere de la orele 18.00, toti cei care vor fi prezenti in parcul Gradina Icoanei sunt invitati la un spectacol de jonglerii sustinut de Fundatia Art Fusion. Artistii strazii au pregatit reprezentatii de jonglerii cu poi-poi si jonglerii cu foc.

Evenimente caritabile in cadrul "Gradinii cu Artisti

Intre 29 iunie si 1 iulie, Gradina Icoanei va face loc si unei zone de adoptii de caini si pisici. Asociatiile Robi si Red Panda vor amenaja aceasta zona in care copiii si parintii sunt invitati sa adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

In "Gradina cu Artisti", publicul este invitat sa sprijine copiii cu autism, asociatia "Invingem autismul" urmand sa fie prezenta in parcul Gradina Icoanei, intr-un spatiu special amenajat in care vor fi comercializate accesorii si produse handmade realizate de mamicile copiilor cu autism. Banii obtinuti in urma vanzarii acestor produse vor fi folositi de asociatia "Invingem autismul" pentru sprijinirea cauzelor persoanelor afectate de tulburari din spectrul autismului.

Evenimente sportive in Gradina Icoanei

Parcul Gradina Icoanei va gazdui, de asemenea, si amatorii de sport. Printre noutatile care vor fi prezente la editia din acest an a "Gradinii cu Artisti" se va afla si slackliningul, sportul care presupune mersul pe o coarda legata intre doua puncte fixe.

Pentru doritorii de "arte extreme", in fiecare zi a "Gradinii cu Artisti", intre orele 11.00 si 17.00, vor avea loc demonstratii si workshopuri de echilibru, sustinute de "Comunitatea de Slackline din Romania" si echipa "Slackline Evolution". Acestea le vor arata amatorilor de sporturi urbane extreme cum sa-si mentina echilibrul pe corzi.

Intrarea la evenimentul "Gradina cu Artisti" este libera.

#Gradina cu Artisti Bucuresti, #evenimente Gradina cu Artisti, #Gradina Icoanei evenimente, #evenimente weekend Bucuresti , #Timpul liber