Hotelul de gheata de la Balea, in presa internationala

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 08:00
4227 citiri
Hotelul de gheata de la Balea, in presa internationala

Hotelul de gheata de la Balea Lac, o locatie demna de Polul Nord, sustin britanicii de la cotidianul Daily Mail.

Potrivit acestora, hotelul de la Balea este o locatie unica intrucat este reconstruit in fiecare an, turistii avand astfel garantia ca acesta nu va fi de doua ori la fel.

Unitatea de cazare este sculptata de catre artistii locali in blocuri uriase de gheata care provin din lacul Balea

Hotelul, care se afla la o altitudine de 2.034 metri si are intre 10 si 14 camere, a avut in 2010 si un bar si un restaurant.

Cotidianul scrie ca hotelul nu este recomandat persoanelor friguroase, deoarece temperatura din interior este de aproximativ minus 4 grade Celsius, desi personalul ofera turistilor pleduri calduroase pentru paturi. Hotelul nu dispune insa de toalete, turistii fiind nevoiti sa le foloseasca pe cele ale hotelurilor din apropiere.

Hotelul romanesc, primul de acest fel din Europa de Est, ofera o experienta demna de Polul Nord, turistii consumand chiar si bauturile din pahare de gheata. In apropierea hotelului se afla o biserica de gheata.

In ceea ce priveste accesul la hotelul de gheata, Daily Mail scrie ca acesta este destul de dificil, turistii fiind nevoiti sa mearga cu telecabina deoarece drumul de acces este inchis pe timp de iarna.

Hotelul de gheata din acest an a fost inaugurat in ziua de Craciun si are conceptul "Icy Sounds", fiecare camera fiind denumita dupa un gen muzical. Langa hotel fiind construit un iglu de patru camere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hotel de gheata, #Balea hotel de gheata, #Balea Romania Daily Mail , #Timpul liber