Invitatie la iahting: Totul despre Regatta Beneteau de la Mangalia (Interviu)

Joi, 12 Iulie 2012, ora 13:31
2045 citiri
Invitatie la iahting: Totul despre Regatta Beneteau de la Mangalia (Interviu)

Peste 20 de ambarcatiuni si 120 de concurenti se pregatesc pentru startul concursului de iahting Regatta Beneteau-NauticLife, care se va desfasura in perioada 13-15 iulie la Mangalia.

Concursul se adreseaza pasionatilor de iahting, la competitie putand participa atat proprietari, cat si cei care inchiriaza ambarcatiuni cu vele, a declarat Firu Octavian, director general NauticLife pentru Business24.

Din experienta anilor trecuti, cati concurenti va asteptati sa aveti anul acesta?

Au anuntat intentia de participare 21 de ambarcatiuni si un numar de circa 120 de concurenti. Desigur, in functie de decizia fiecarui echipaj, numarul poate fi modificat.

Ce trebuie sa faca cineva care doreste sa se inscrie la Regatta?

In primul rand, sa fie un pasionat al iahtingului. Iar daca este, sigur are un grup de prieteni cu care poate forma un echipaj. Apoi, trebuie un minim de cunostinte atat teoretice cat si practice. Acestea se pot obtine in cadrul cursurilor de navigatie organizate de RYS - Romanian Yachting School.

Ultima conditie este sa fie proprietarul unui velier sau sa fie cooptat in echipajul unui velier. Pare complicat si indelungat, dar toate etapele se pot parcurge intr-o luna.

Cum decurge o cursa costiera precum Mangalia-Vama Veche-Mangalia?

Cursele costiere se desfasoara pe un traseu prestabilit, dus-intors, de circa 12 mile marine (6 mile pe sens) ceea ce presupune, in cazul nostru, o directie aproximativ Nord - Sud - Nord. Va trebui sa se foloseasca vantul (teoretic acelasi ca directie si forta) o data pentru inaintare intr-un sens iar apoi pentru sensul opus.

Care este diferenta intre cursele costiere si cele inshore? Cum decurg cursele inshore organizate de dumneavoastra?

Cursele inshore se desfasoara pe un traseu in forma de triunghi echilateral (de obicei), marcat cu balize si cu lungime totala de 6-8 mile marine (organizatorii anunta de la inceput acceste detalii).

De regula se organizeaza 2 sau chiar 3 curse in care trebuie folosit vantul (teoretic dintr-o directie) pentru o navigatie care presupune rotirea, pe traseu, a ambarcatiunii cu 360 grade.

Programul Regatta Beneteau - Nauticlife

13 iulie, intre orele 12.00 - 22.30 - la Secretariatul Regattei se va face inscrierea ambarcatiunilor precum si inspectia ambarcatiunilor. La ora 20.00 este programata sedinta tehnica cu skipper - ii ambarcatiunilor.

14 iulie, incepand cu ora 10.30 - este programata cursa costiera Mangalia - Vama Veche - Mangalia. La ora 19:00 va avea loc masa festiva in cadrul Marinei Limanu - Life Harbour.

15 iulie, incepand cu ora 10.30 - sunt programate doua curse inshore, pe un traseu marcat cu balize. La ora 16.00 va avea loc comunicarea clasamentului si festivitatea de premiere.

NauticLife in parteneriat cu Life Harbour si Beneteau, cel mai mare producator mondial de ambarcatiuni cu vele din lume va organiza cea dea treia editie a Regattei Beneteau - NauticLife.

#Regatta concurs iahting, #conditii participare concurs iahting, #Regatta 2012 , #Timpul liber