Iti faci planuri de vacanta? Viziteaza Budapesta, orasul mozaicurilor arhitecturale

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
3331 citiri
Iti faci planuri de vacanta? Viziteaza Budapesta, orasul mozaicurilor arhitecturale

Budapesta, orasul mozaicurilor arhitecturale bifeaza toate cerintele unui turist: cultura, istorie, arhitectura. Chiar daca preferi sa vii intr-un weekend, sau optezi pentru o vacanta prelungita, vei fi surprins sa descoperi un oras care se poate conforma oricarui standard de exigenta turistica.

Palatul regal din Budapesta, mozaicul stilurilor arhitecturale

Palatul Regal din Budapesta a fost distrus si reconstruit in mai multe perioade, combinatia de stiluri arhitecturale ramanand ca dovada. Stilul baroc, gotic si cel renascentist isi gasesc loc in constructia palatului Regal, care in prezent gazduieste trei muzee: Muzeul de istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.

Bastionul Pescarilor,cea mai frumoasa priveliste din oras

Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun ca o piata de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici se trage si denumirea bastionului. O alta explicatie este ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa de unde privelistea este uimitoare.

Bastionul Pescarilor are sapte turnuri, cate unul pentru fiecare dintre triburile ungurilor. Planurile constructiei par a fi fost de inspiratie orientala. Oricum ar fi, privelistea pe care o ofera o vizita la Bastionul Pescarilor este memorabila.

Podul cu lanturi, varianta europeana

Podul cu lanturi este unul dinte cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta, locul din care poate fi admirata cladirea Palatului Parlamentului. Podul cu lanturi gazduieste cel mai mare festival din timpul verii din capitala Ungariei numit chiar "Vara pe Podul cu Lanturi".

Sfaturi utile atunci cand alegi Budapesta ca destinatie de vacanta

Budapesta Card este creat pentru turisti, cardul putand fi folosit la transportul in comun, pentru reduceri la restaurante, magazine si centre de inchiriat masini.

Bacsisurile nu se lasa pe masa in Budapesta, acest lucru fiind considera o dovada de nepolitete. In anumite locatii bacsisul este inclus in nota de plata, insa daca nu este inclus, trebuie sa dati banii direct persoanei care v-a ajutat.

In situatia in care vizitati Budapesta cu masina trebuie sa aveti grija unde parcati, mai ales in zonele turistice si in centrul orasului. Automatele de plata a parcarii sunt numai in limba maghiara si accepta numai monezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turism Budapesta, #obiective turistice Budapesta, #capitala Ungariei turism, #sfaturi calatorie Budapesta , #Timpul liber