Marturiile astronautilor: O calatorie in spatiu iti schimba viata

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 13:55
5376 citiri
Marturiile astronautilor: O calatorie in spatiu iti schimba viata

O organizatie care reuneste pasiontati de astronomie a lansat un film numit "Overview", ce cuprinde interviuri ale unor astronauti despre experienta lor in spatiu.

O asemenea experienta schimba modul in care oamenii se raporteaza la planeta noastra. Astronautii incep sa aiba un puternic sentiment de veneratie si sa vada Pamantul ca un fel de "casa comuna", scrie Businessinsider.

Astronautul Jeff Hoffman

"Pentru prima data, poti vedea, din aceasta perspective, Pamantul ca o planeta. Daca in mod normal este obisnuit sa vezi soarele pe un cer albastru, acolo, vezi Soarele pe un cer negru. Iti schimba total perspectivele".

Nicole Stott

"In mod normal, exista o conexiunea intre noi si Pamant, este casa noastra. Nu stiu exact cum se intampla, dar dupa ce te intorci dintr-o astfel de experienta esti schimbat. Vezi lucrurile altfel. Cred ca fiecare dintre noi are inscriptionat in memoria lui modul in care arata Pamantul din spatiu."

Ron Garan

"Cand te uiti la planeta noastra din spatiu, ti se pare ca vezi un element care traieste si respira. Dar, in acelasi timp, pare destul de fragil si fara aparare. Oricine calatoreste in spatiu spune acelasi lucru: este foarte ciudat sa vezi aceasta planeta mica si sa te gandesti ca ea adaposte, in esenta, toate vietuitoarele".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#astronauti marturii, #calatorii spatiu, #astronauti calatorii spatiu , #Timpul liber