Pasionat de vanatoare? Completeaza-ti tinuta cu bijuterii tematice

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 00:00
9009 citiri
Pasionat de vanatoare? Completeaza-ti tinuta cu bijuterii tematice

Bijuteriile pentru pasionati de vanatoare completeaza perfect activitatea careia tu ii aloci deja timp, antrenament si foarte multi bani. Prin colectia "Pasionati de Vanatoare", bijutierii de la Sabion au urmarit realizarea unui ansamblu de piese de bijuterie, accesorii obligatorii ale tinutei de vanatoare.

Astfel au iesit la lumina paftale de curele, ace de cravata, bastonul de vanatoare (purtator al blazonului familiei ori a unui trofeu de vanatoare), podoabe pentru palarie, nasturi pentru camasa si sacou, cravata de vanatoare, butoni pentru mansetele camasilor, insigne si chiar cutite si pocaluri.

Colectia urmareste prin fiecare element realizarea unei continuitati a motivelor utilizate de artisti: de la motivul cerbului, la cel al conurilor de brad si pana la cel al frunzei de stejar, toate aceste teme se regasesc individual sau in combinatii la nivelul intregii colectii.

Intregul procedeu de realizare al pieselor este manual. Elementele de detaliu, realizate din argint si purtatoare de patina nobila, sunt faurite prin gravare. Modul de realizare este realist, modern, intrunind si elemente stilizate la nivelul catorva dintre lucrari.

Complexitatea lucrarii este data de faptul ca pornind de la o bucata de metal plana, neavand nimic reliefat, artistul da nastere unor scene de mare acuratete, folosindu-se de indemanarea manuirii daltilor, de detalii observate si lucrate, la propriu, sub lupa. Tocmai prin reliefurile create scena ese aproape reala.

La realizarea colectiei s-a utilizat argint 925 sau aur 585, iar preturile bijuteriilor incep de la 200 de lei. In functie de complexitatea lucrarii pot ajunge si pana la peste 10.000 de lei.

Lemnul utilizat la confectionarea bastonului este carpenul. Motivul selectiei acestei esente este tocmai duritatea pentru a-i conferi o rezistenta sporita, fiind de altfel si specia de lemn cea mai dura dintre cele indigene.

Lemnul a fost tratat pentru a-i fi scoase in relief toate canelurile. Fiecare dintre striatiile lemnului au fost accentuate voit, prin metode proprii realizate exclusiv manual. Chiar si nodurile existente la nivelul acestui baston sunt create de insusi sculptorul acestor lucrari.

Dintii care se regasesc in podoaba de palarie sunt realizati din os de tibie de vaca, special slefuit si tratat pentru a reda anatomia dintelui de cerb.

Penajul viu colorat, natural provine de la exemplare de pasari care traiesc in padurile de foioase din zonele subcarpatice.

#bijuterii vanatoare, #accesorii vanatoare, #baston vanatoare, #cutit vanatoare , #Timpul liber