Pe ce isi cheltuiesc banii tinerii

Joi, 28 Iunie 2007, ora 09:20
1366 citiri

Romanii cu varste intre 15 si 25 de ani acorda o importanta mult mai mare modului in care isi petrec timpul liber decat banilor pe care ii au. Tinerii romani cheltuiesc cei mai multi bani pe distractie si iesirile in oras cu prietenii, in timp ce locul doi este ocupat de cheltuielile cu imbracamintea si cu ingrijirea personala, iar trei, de cheltuielile cu telefoanele mobile sau cu diverse gadgeturi.


Asa informeaza "Bussines Magazin", citand un studiu realizat de Leo Burnett si D&D Research, in principalele orase ale tarii.

Faptul ca este preferata distractia se explica, conform studiului, prin aceea ca peste jumatate dintre cei chestionati acorda o importanta mult mai mare modului in care isi petrec timpul liber decat banilor pe care ii au.

Respondentii - cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani - sunt de parere ca banii nu pot inlocui timpul liber, asa ca majoritatea sunt foarte atenti la modul in care si-l petrec.

In ceea ce priveste hainele, tinerii par sa respinga o influenta directa a brandurilor asupra lor. Pentru 83% dintre ei hainele de marca nu constituie o conditie pentru a arata bine. Le prefera insa datorita perceptiei ca "sunt mai bune".

Nici gadgeturile nu reprezinta o achizitie de impuls. 74% dintre respondenti declara ca se informeaza inainte sa cumpere un produs nou.


Este vorba despre o investitie importanta, influentata destul de mult de grupul de prieteni si de vorba dusa din gura in gura. Printre sursele de informare consultate inainte de achizitionarea unui gadget conduce internetul, preferat de 54% dintre tineri, urmat de prieteni - 51% si media - 31%.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=311524/ target=_blank>EvenimentulZilei</a>)