Pipa, un hobby aristocratic: Cum si cand se fumeaza

Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
5886 citiri
Pipa, un hobby aristocratic: Cum si cand se fumeaza
Ritualul rafinat al fumatorului de pipa

Pipa a fost dintotdeauna apanajul barbatilor intelectuali si rafinati, insa stapanirea acestui obicei necesita atentie, timp si experienta.

Daca vrei sa intri in clubul select al fumatorilor de pipa, trebuie sa stii care sunt regulile din spatele acestui obicei. Spre exemplu, majoritatea pasionatilor isi rezerva timp pentru aceasta activitate in weekend, deoarece fumarea unei pipe dureaza cel putin o ora si necesita o stare de relaxare si calm.

Daca vrei sa incepi cu cea mai buna pipa de pe piata, atunci poti sa alegi marca Bruyere, realizata din radacina de arbust corsican, insa aceasta este doar una dintre nenumaratele oferte apetisante de pe piata.

Un fumator experimentat se va relaxa cu o pipa stand pe un fotoliu de piele, in fata unui semineu.

Spre deosebire de tigara, pipa este destinata fumatului in interior, fiind cel putin ciudat sa vezi un astfel de "instrument" pe strada sau in parcuri.

Pipa nu se fumeaza dintr-o data, ci in asa-numitele "sferturi", fiecare etapa scotand la iveala noi arome ale tutunului. Daca esti un fumator matinal, ar trebui sa stii ca exista diferente intre tutunul care se fumeaza seara si cel de dimineata.

Bauturile cele mai potrivite pentru a fi asociate cu pipa sunt sunt cafeaua si coniacul, spun specialistii.

In Romania, pretul unei pipe variaza intre 240 si 766 de lei. Tutunul pentru pipa costa intre 49 si 105 lei, iar o scrumiera speciala costa pana in 400 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fumator pipa, #pret pipa, #tutun pipa, #accesorii pipa , #Timpul liber