Printul Charles se intalneste luni cu presedintele Traian Basescu

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:48
1606 citiri
Printul Charles se intalneste luni cu presedintele Traian Basescu

Printul Charles se va intalni luni dimineata, la Palatul Cotroceni, cu Printul Charles, in cadrul vizitei private pe care acesta o efectueaza in Romania.

Intalnirea va avea loc la ora 11.30, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Printul Charles a ajuns in Romania miercuri dupa-amiaza, cu o aeronava charter, dupa ce a participat anterior la evenimentele de celebrare a Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a.

Printul Charles, aflat intr-o vizita privata in Transilvania, a ajuns, miercuri seara la Miclosoara, in judetul Covasna, unde este gazduit de familia contelui Kalnoky.

In cursul zilei de joi, mostenitorul Coroanei Britanice a mers, la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o in urma cu cativa ani, anunta Mediafax.

La sfarsitul acestei saptamani, Printul Charles ar intentiona sa viziteze mai multe sate din judetele Covasna si Brasov s, anunta surse neoficiale.

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a anuntat organizarea luni, 11 iunie, a unei receptii dedicata celebrarii Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a.

Ultima intalnire dintre Printul Charles si Traian Basescu a avut loc in mai 2011

Presedintele Traian Basescu l-a mai primit pe Printul Charles la Palatul Cotroceni in data de 20 mai 2011.

Printul Charles a subliniat atunci importanta dezvoltarii turismului rural bazat pe resurse organice si produse locale in dezvoltarea regionala a Romaniei.

"Presedintele Romaniei a adresat multumiri inaltului oaspete pentru sprijinul constant si atentia pe care o acorda tarii noastre si pentru numeroasele proiecte de dezvoltare rurala in care Alteta Sa Regala Printul de Wales este implicat in Romania. A fost evocata, in acest sens, activitatea Secretariatului pentru dezvoltare durabila, care functioneaza in cadrul Secretariatului General al Guvernului", se arata in comunicat.

Printul Charles, implicat in promovarea turismului in Carpati

Guvernul Romaniei elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Marii Britanii, prin reprezentantii Printului Charles, in vederea promovarii turismului in Carpati.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

#Printul Charles vizita Romania, #Printul Charles Traian Basescu, #Printul Charles turism Romania , #Timpul liber