Recomandare de weekend: Show aerian pe Aeroportul Bucuresti Baneasa

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 09:54
2429 citiri
Recomandare de weekend: Show aerian pe Aeroportul Bucuresti Baneasa

Peste 70 de aeronave vor participa, sambata si duminica, la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012), care se va desfasura pe Aeroportul Bucuresti Baneasa.

"Show-ul incepe sambata, la ora 10.00, si se va incheia duminica, la 14.30. Vom avea peste 70 de aeronave care participa la aceasta demonstratie, parasutisti civili si militari, vom avea zboruri de agrement, foarte multe formatii de acrobatie cu avioane, cu planoare, vom avea o expozitie statica, aflata intr-un hangar foarte mare. De asemenea, sunt doua expozitii statice in aer liber. Publicul este asteptat cu drag, are toate facilitatile asigurate, inclusiv locuri pentru umbra. Muncim de sapte luni la aceasta demonstratie aeriana si sunt convins ca este una dintre cele mai mari care s-a desfasurat pe cerul Bucurestiului', a spus directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru.

Potrivit acestuia, Aeroclubul Romaniei va participa la show-ul aerian cu 20 de aeronave, cu un balon cu aer cald si cu 20 de parasutisti.

Sambata, intre orele 14.30 si 18.30, va fi o pauza de evolutie aeriana, timp in care se vor desfasura zborurile de agrement, care se vor face cu aeronave ultrausoare.

Pretul unui bilet va fi de 100 de lei pentru 20 de minute de zbor, iar un salt cu parasuta va costa echivalentul sumei de 165 de euro.

Fortele Aeriene Romane vor participa la acest eveniment cu 16 aeronave, de cinci tipuri.

Pilotii Fortelor Aeriene vor executa manevre acrobatice ce sunt folosite pe timpul luptei. De asemenea, vor fi prezentate si doua exercitii tactice demonstrative, potrivit comandorului Alex Trandafir, Statul Major al Fortelor Aeriene Romane.

In premiera pentru Bucuresti, la spectacolul aerian vor participa doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).

Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de kilometri/ora. Pilotii care aspira la calitatea de membru al Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

Formatia italiana va oferi publicului roman 25 de minute de acrobatie aviatica.

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu opt avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Show-ul aerian incepe la ora 10.00, Turkish Stars evoluand la ora 11.00, iar Frecce Tricolori la ora 13.00. Intre aceste doua formatii va evolua Jurgis Kairys, multiplu campion mondial. Exercitiul de politie aeriana este programat spre finalul primei parti a programului de sambata.

Sambata, la orele 17.00 si 18.30, sunt programate doua concerte, cu Narcotic Sound si, respectiv Delia Matache, iar de la ora 20.00 va avea loc o noua demonstratie aeriana de zbor in crepuscul.

Duminica, accesul publicului se va face tot de la ora 8.00, iar show-ul va fi repetat.

Reprezentantii CNAB au atras atentia ca nu sunt locuri de parcare in zona si au recomandat publicului sa foloseasca transportul in comun, in conditiile in care acesta a fost suplimentat.

Astfel, RATB a introdus doua linii naveta care circula intre metroul Aurel Vlaicu si Aeroportul Baneasa si, respectiv, intre Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle si Aeroportul Baneasa. De asemenea, au fost suplimentate si celelalte mijloace de transport. In plus, metroul va introduce in circulatie mai multe trenuri, deci va creste frecventa pe relatia nord-sud, astfel incat sa se poata ajunge la Aeroportul Baneasa.

#show aerian aeroportul Baneasa, #zboruri demonstrative aeroport Baneasa , #Timpul liber