Record de turisti pe litoral, in weekend

Luni, 28 Iulie 2014, ora 15:59
1702 citiri
Record de turisti pe litoral, in weekend

Aproximativ 95.000 de turisti au fost inregistrati oficial in statiunile litoralului romanesc la sfarsitul saptamanii trecute, numar record in acest sezon estival.

Presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), Corina Martin, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca statiunea Mamaia a fost ocupata integral weekend-ul trecut, in celelalte statiuni din sudul litoralului gradul de ocupare fiind de 80-85%.

"Tocmai am incheiat cel mai plin, cel mai aglomerat weekend de pe litoralul romanesc, din acest sezon 2014. Un weekend plin, care s-a lasat mai mult asteptat, pentru ca vremea nu a fost prielnica pentru vacantele pe litoral. (...) S-au terminat examenele in sistemul de invatamant, a inceput vacanta mare, iar vremea pe litoral se anunta foarte frumoasa. Incepem de-abia de acum sa spunem ca a venit vacanta mare", a afirmat reprezentanta ALDD.

Aceasta a mentionat ca vremea nefavorabila este singura cauza a numarului scazut de turisti aflati pana in prezent pe litoral, numar mai mic comparativ cu cel din aceeasi perioada a sezonului estival trecut.

Conform Corinei Martin, exista hoteluri in statiunile din sudul litoralului cu un grad de ocupare mai mare, de circa 90%, fiind vorba de unitati care le ofera turistilor un nivel de confort ridicat, cu servicii de buna calitate.

Pe litoralul romanesc este in crestere si numarul turistilor straini, printre care cei din Republica Moldova, Israel si Polonia. Turistii israelieni opteaza in special pentru hotelurile de patru si cinci stele din statiunea Mamaia, care ofera servicii de tip all-inclusive, potrivit presedintei ALDD.

#turisti litoral, #litoralul romanesc, #turisti straini litoralul romanesc , #Timpul liber