Solace! Quantum of Solace!

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
1499 citiri
Solace! Quantum of Solace!
Bond, in timpul filmarilor

Pentru un profan este o simpla barca, insa pentru un cunoscator al filosofiei 007, Qantum of Solace este, cu siguranta, "perla coroanei".

Iar daca cei din prima categorie au vazut ambarcatiunea in cel mai recent film cu James Bond, ceilalti s-au deplasat weekend-ul trecut pana in Scotia pentru a admira-o de la cativa centimetri distanta.

Quantum of Solace a fost piesa de rezistenta a Scotland Boat Show, eveniment de trei zile ce a adus laolalta pasionatii de yahturi din toata lumea,relateaza CNN.

Vasul este un Sunseeker Superhawk de 13 metri si a fost unul dintre cele trei folosite in scena urmaririi din filmul cu acelasi nume, aparut in 2008.

Agentul Porter

Proprietarul ambarcatiunii, Robin Porter, a avut parte de propriile sale aventuri in timp ce testa yahtul de-a lungul coastei Marmara din Turcia.

Porter spune ca atunci cand a cumparat Quantum of Solace, la sfarsitul lui ianuarie, nu a fost constient de originile vasului. Insa s-a trezit brusc intr-un scenariu James Bond cand s-a aventurat fara voie intr-o zona periculoasa.

"Era o zi frumoasa si ne-am hotarat sa facem o plimbare cu yahtul. La iesirea din port, a aparut din neant o ambarcatiune plina cu barbati cu cagule pe cap, dotati cu arme AK-47", povesteste proprietarul Quantum of Solace.

"De fapt, ne aflam pe un teritoriu interzis, iar micutul port din apropiere facea parte din apele navale", mai spune acesta. "Am fost retinuti pentru interogatoriu. Nu detineam actele vasului deoarece acela era un test-drive. Intr-un final, a trebui sa apelam la paza de coasta".

"Acestia ne-au dus la spital pentru a afla daca am consumat alcool sau narcotice. Nici macar pana la toaleta nu avem voie sa mergem neinsotiti de gardieni. Am fost interogati in legatura cu motivele sederii noastre in Turcia si provenienta vasului", conchide Porter.

Intr-un final, detentia de opt ore a luat sfarsit, dupa ce autoritatile au ajuns la concluzia ca se aflau in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Dupa aceasta aventura, Porter spune ca apele au fost linistite odata cu intoarcerea sa in Marea Britanie si ca este extrem de incantat sa-si expuna bijuteria in cadrul celebrului show.

Din momentul in care a aflat de provenienta hollywoodiana a Quantum of Solace, si-a decorat yahtul cu accesorii James Bond facute pe comanda.

Porter a refuzat sa faca publica suma pe care a platit-o pentru ambarcatiune, insa stim ca alte Sunseeker Superhawks se vand cu preturi cuprinse intre 400.000 si 475.000 de dolari.

"Quantum of Solace este, intr-adevar, la fel de rapida precum pare si este extrem de confortabila", spune Porter cu mandrie.

#James Bond, #Hobby Yaht, #Quantum Solace , #Timpul liber