Targul Mestesugarilor din Sighisoara, in acest weekend

Joi, 05 Iulie 2012, ora 19:54
3088 citiri
Targul Mestesugarilor din Sighisoara, in acest weekend

In Cetatea Medievala din Sighisoara se deruleaza, incepand de joi, timp de trei zile, a sasea editie a Targului Mestesugarilor, la care participa peste 30 de mestesugari din tara, care vor expune in perimetrul Turnul cu Ceas - Casa Venetiana - Biserica Manastirii.

"Targul Mestesugarilor a fost gandit ca o actiune culturala atat pentru comunitate, cat si pentru turisti, un eveniment care sa fie un prilej de comunicare intre mesterii populari de etnii diferite, o piata de desfacere pentru obiectele de artizanat, o actiune care imbina traditia artei mestesugului cu cea a portului, a cantecului si a dansului popular. Si aceasta editie va avea drept scop revitalizarea mestesugurilor traditionale prin transmiterea tehnicii de lucru publicului interesat, mesterii demonstrandu-si abilitatile profesionale prin intermediul unor ateliere de creatie care vor avea loc in fiecare zi a targului. La aceste ateliere sunt invitati vizitatorii care vor sa deprinda arta unui mestesug stravechi", a declarat presei joi Anca Silvia Ratiu, purtatorul de cuvant al Primariei Sighisoara.

Potrivit acesteia, vizitatorii vor avea ocazia sa admire obiecte de vestimentatie rustica, sculptura in lemn, ceramica, instrumente muzicale, vase din cupru rosu, sticla decorativa, tesaturi, macrameuri, picturi pe lemn, oua incondeiate, sculpturi in os, podoabe, obiecte din pasla si diverse produse din lut.

Targul Mestesugarilor va fi completat cu un program artistic - cantece si dansuri populare romanesti, sasesti, tiganesti si maghiare - la care participa grupul vocal folcloric "Tarnava Mare", Ansamblul "Romanasul", Grupul vocal "Flori de Nalba", Formatia de dansuri populare a Forumului Democrat German, Formatia de dansuri a grupului de adolescenti din cadrul programelor sociale Veritas si Ansamblul Kikerics.

Mestesugarii vor reveni in Cetatea Medievala pe 20 iulie, la debutul celei de-a XX-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala, care va dura in acest an zece zile.

#Targul Mestesugarilor Sighisoara, #Festival Sighisoara Medievala, #evenimente Sighisoara , #Timpul liber