Te pregatesti pentru vacanta de vara? Ce destinatii nu trebuie sa ratezi

Marti, 20 Martie 2012, ora 08:00
1931 citiri
Te pregatesti pentru vacanta de vara? Ce destinatii nu trebuie sa ratezi

Iti faci deja planuri pentru vacanta de vara? De pe lista ta nu ar trebui sa lipseasca in acest an destinatii ca Riviera Mayo, Washington sau Phoenix. Afla de ce sunt aceste locatii mai ieftine in 2012 si ce trebuie sa bifezi ca "vazut" la fiecare dintre destinatiile propuse.

Afla care sunt cele mai convenabile destinatii de vacanta in 2012, si care este pretul mediu practicat pentru cinci nopti de cazare la un hotel de patru stele de la Money.cnn.

Riviera Maya, Mexic, 1.875 de dolari

Regiunea, aflata la Sud de Cancun, este recunoscuta pentru plajele curate. Statiunile se intind de-a lungul coastei, ofertele all-inclusive fiind foarte populare.

Riviera Mayo este o destinatie potrivita pentru toate categoriile de turisti. Cei care prefera sa se bucure de soare sau sa "viziteze" recifii de corali pot avea parte de o vacanta pe gustul lor la Maya. De cealalta parte, turistii care prefera activitatile culturale, pot vizita unul dintre cele mai bine pastrate orase mayase, iar ruinele Ek Balam sunt la doar cateva ore distanta.

Criza financiara europeana a afectat fluxul de turisti din Mexic. Acesta scadere afecteaza cu precadere Maya pentru ca acesta este regiunea cu cea mai mare densitate de hoteluri din tara, tocmai de aceea ofertele practicate de hotelieri ar putea fi la preturi mai convenabile.

Phoenix, 1.163 de dolari

Orasul este locatia ideala pentru cei care prefera o vacanta in aer liber, fiind orasul in care 300 de zile din an nu ploua. Ei pot alege intre drumetiile montane pe Camelback, pescuit la Papago Park, sau un tur cu Hummer-ul in desert.

Daca toate acestea nu ti se par suficient de interesante, poti opta pentru golf, in Phoenix turistii avand la dispozitie peste 200 de terenuri de golf.

In luna martie cand cererea este este atat de ridicata, turistii pot benefia de oferte avantajoase din partea hotelierilor. Dupa ce la inceputul anilor 2000 au fost construite mai multe hoteluri, potrivit estimarilor specialistilor in 2012 gradul de ocupare va fi de 58%, ceea ce se inseamna ca hotelierii se vor intrece in oferte avantajoase pentru turisti.

Washington, 1.330 de dolari

Cu mai multe muzee decat poti vizita intr-o vacanta, case memoriale, cladiri federale, Washington-ul este destinatia ideala pentru familii. Daca ajungi in capitala poti vizita copia dupa Declaratia de Independenta de la Biblioteca Congresului, sau modul in care se "fabrica" banii la Biroul de gravura si imprimare.

In plin an electoral, candidatii vor fi ocupati cu campaniile lor, ceea ce inseamna mai putini protestatari si membri ai staff-ului la Washington. Pentru turisti acestea se "traduc" in preturi rezonabile de la hotelieri.

San Diego, 1.326 de dolari

San Diego este destinatia ideala pentru iubitorii de vinuri, in regiune fiind aproape 50 de vinarii. Nu va trebui sa te confrunti cu multimile de turisti de la Napa si nici cu preturile practicate de producatorii din acea regiune.

Degustarile din San Diego costa intre 8 si 10 dolari fata de 10-25 de dolari cat sunt la Napa.

Varsovia, Polonia, 2.250 de dolari

Capitalia Poloniei este o experienta unica pentru iubitorii de arta. Poti vizita Old Town, cartierul care a fost renovat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Pentru a ramane in admosfera se recomanda o vizita la restaurantul U Kucharzy, unde bucatarul sef pune la dispozitia clientilor un meniu asemanator celui practicat in 1930.

Hotelurile construite pentru a face fata numarului mare de turisti veniti pentru campionatul de fotbal organizat in 2012 vin cu oferte convenabile, insa trebuie sa eviti luna iunie cand are loc campionatul.

#destinatii vacanta, #pret destinatii vacanta, #destinatii vacanta vara , #Timpul liber