Te visezi in Top Gun? Afla cat costa cursurile de pilotaj

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 13:01
4217 citiri
Te visezi in Top Gun? Afla cat costa cursurile de pilotaj

Te viseszi in Top Gun, cu ochelari ca ai lui Tom Cruise si pilotand un avion atat de bine ca el? Afla cat te costa sa devii pilot de avion, conform datelor Aeroclublurilor din tara.

Prima conditie pe care trebuie sa o indeplinesti inainte de a incepe cursurile este vizita medicala. Desi pericolul la care te expui este mai mare, acesta nu este mai complicata decat cea pentru obtinerea permisului de conducere pentru masina.

Cursurile practice se fac la bordul unui avion ultrausor, planor, care nu are mai mult de 550 de kilograme si o viteza de zbor de 80 si 200 de kilometri pe ora.

Vei invata elementele de baza ale pilotajului planorului (zborul in linie dreapta, virajele, spiralatul in vederea urcarii in ascendenta termica, decolarea, aterizarea) precum si elementele avansate (orientare, analiza conditiilor meteo, reguli de securitate, felul in care trebuiesc luate deciziile).

Aceasta pregatire practica este completata de o pregatire teoretica.

Vei avea nevoie de 120 ore de teorie si 45 ore de zbor pentru a pilota aeronave Zlin 142, IAR 46 sau avioane usoare ca Ikarus C42 si Festival.

Pentru o ora de zbor la unul din cluburile de aviatie din Bucuresti vei plati intre 45 si 236 de euro (pentru modelul Extra 300L), potrivit site-ului oficial al Aeroclubului Romaniei.

Tinerii cu varsta intre 16 si 23 de ani pot urma gratuit cursuri de pilotaj in limita locurilor disponibile la fiecare disciplina. Inscrierea la cursuri se face anual in luna ianuarie la sediile aerocluburilor teritoriale.

Preturile difere in functie de modelul avionului cat si de optiunile pe care le alegi: asigurare medicala, asigurari aeronava,echipaj.

Pentru un curs complet de pilotaj platesti intre 1.500 si 3.500 de euro.

#pilotaj cursuri, #cursuri parasutism, #avioane cursuri pilot, #cursuri gratuite pilotaj , #Timpul liber