Tehnologie unica in Romania, intr-un muzeu din Galati

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 16:32
3035 citiri
Tehnologie unica in Romania, intr-un muzeu din Galati
Foto: Adevarul

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii "Rasvan Angheluta" Galati are, incepand de vineri, un sistem multi-touch interactiv, unic in Romania, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Florin Matei.

Potrivit acestuia, in cadrul expozitiei foto "Galatii, atunci si acum" a fost montat un echipament IT ultra-modern pentru public, cu scopul de a pune in evidenta fotografiile expuse la muzeul galatean intr-un mod interactiv si inovator.

"Este vorba despre o masa multi-touch, tip SensyTouch, cu sistem multi-user, de 65 de inchi, programata pe tematica expozitiei de fotografie veche din istoria Galatiului si cu o interfata deosebit de atractiva pentru public. Trebuie spus faptul ca acest sistem este unic in Romania, produs 100 % autohton si este realizata de o companie reprezentata de Tanase Teodor, un tanar impatimit al tehnicii IT. Sistemul este un prototip, incredintat muzeului cu caracter de imprumut pe perioada de desfasurare a expozitiei", a spus Matei.

Masa multi-touch a fost asaltata de vizitatori, atrasi de modalitatea inovativa prin care puteau interactiona direct cu fotografiile Galatiului vechi.

"Sunt impresionat de ceea ce am vazut astazi la muzeu. Recunosc ca mi-a aratat nepotica cum sa umblu la acest sistem sau calculator. Imi place, am vazut fotografiile si expuse dar si aici pe ecran. Pot sa aleg singur zona de unde vreau sa vad fotografii vechi din Galati si imediat imi apar mai multe poze de pe vremuri. E interesant !", a declarat un pensionar de 68 ani.

Expozitia "Galatii, atunci si acum" reuneste colectiile unor galateni pasionati de fotografie veche si cartofilie, in care sunt surprinse aspecte din cateva zone incarcate de istorie ale Galatiului din secolele XIX si XX, cum ar fi Strada Domneasca, Piata Regala, Parcul Eminescu, Faleza Dunarii si multe altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem multitouch interactiv, #sistem multitouch muzeu Galati, #echipamente SensyTouch, #Complex Muzeal Stiintele Naturii Galati, #expozitii muzee , #Timpul liber