Ti-e pofta de o bere buna? Vezi cele mai extravagante beri din lume

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 00:00
4269 citiri
Ti-e pofta de o bere buna? Vezi cele mai extravagante beri din lume

Cele mai scumpe si mai extravagante beri nu se limiteaza doar la retetele belgiene. Printre ele se numara si cea mai scumpa bere din America, cea mai apreciata bere din China, cea mai extravaganta bere din Australia, dar si berea imbuteliata cu gheata din Antarctica.

Antarctic Nail Ale este cea mai scumpa, fiind vanduta la licitatie cu 800 de dolari bucata, in timp ce Jacobsen Vintage No. 1 costa 350 de dolari bucata.

Business24 iti prezinta cateva dintre cele mai extravagante si scumpe beri din lumea intreaga, pe care nu le gasesti oriunde, insa, fiind in editie limitata:

Pabst Blue Ribbon 1844

Foto: Luxury Launches

Berea vanduta de Pabst Brewing Company ocupa locul 10 in lista alcatuita de Luxury Launches. Realizata din malt caramelizat si maturata in butoaie de whisky, aceasta bere este extrem de populara in China si are o textura ascutita, urmata de o aroma dulceaga. O astfel de sticla, transparenta si aurie, cu 4,74% alcool, costa 44 de dolari.

Jacobsen Vintage No. 1

Foto: Luxury Launches

Una dintre cele mai scumpe beri din lume, Jacobsten Vintage No. 1 este o bautura in editie limitata, creata pentru pasionatii de bautura care nu vad o problema in a da 350 de dolari pe o sticla de bere.

Exista doar 600 de sticle de Jacobsen vintage No.1, de 375 de mililitri, in intreaga lume. Ele au 10,5% "ABV Barley wine" si au fost maturate timp de sase luni in butoaie de stejar.

Crown Ambassador Reserve

Foto: Luxury Launches

Cunoscuta drept cea mai luxoasa bere din Australia, Crown Ambassador Reserve este maturata in butoaie de stejar timp de trei luni, in Franta. Acest tip de bere este produs intr-o editie limitata de 7.000 de sticle numerotate individual si este disponibil in sticle de 750 de mililitri, la un pret de 94.99 de dolari bucata.

Sink the Bismarck

Foto: Luxury Launches

Incoronata drept cea mai puternica bere din lume, Sink the Bismarck ar trebui bauta in cantitati mici, avand un dop ce poate fi resigilat dupa fiecare deschidere. Aceasta bere contine 41% alcool si este produsa de firma scotiana BrewDog. Costa: 85 de dolari sticla.

Schorschbock 57

Foto: Luxury Launches

O alta bere care poate fi usor numita una dintre cele mai scumpe beri din lume, berea Schorschbock 57 combina tehnicile de imbuteliere traditionale si costa 275 de dolari. Exista doar 36 de astfel de sticle la nivel mondial, asa ca ar putea fi cu adevarat o investitie de lux.

Antarctic Nail Ale

Foto: Luxury Launches

Aceasta bere a fost imbuteliata cu gheata de la Antarctica intr-un numar limitat de 30 de sticle si a fost vanduta la licitatie cu 800 de dolari pentru o sticla. Antarctic Nail Ale a fost numita, de asemenea, una dintre cele mai pure beri din lume, avand in vedere ca la imbutelierea sa a fost folosita apa din Antarctica.

Utopias

Foto: Luxury Launches

Cea mai scumpa bere din America se numeste Utopias si contine 27% alcool. Berile Utopias au fost lasate la maturat timp de 19 ani in butoaie sherry, brandy, bourbon si scotch, avand arome din fiecare din aceste bauturi. In plus, este facuta din sirop de artar si costa 150 de dolari o sticla.

Tutankhamun Ale

Foto: Luxury Launches

Berea Tutankhamun Ale a fost creata folosind metode stiincifice care respectau o reteta din antichitate. Reteta, veche de 3.250 de ani, a fost reprodusa de berarul Jim Merrington impreuna cu o echipa de cercetatori, in 1990. Doar 1.000 de sticle de bere Tutankhamun Ale au fost imbuteliate atunci, ceea ce face ca acum aceasta bere sa fie disponibila intr-un numar extrem de limitat. Daca prima sticla s-a vandut cu 7.686 de dolari, acum pretul a scazut pana la 75 de dolari bucata.

#cele mai scumpe beri, #bere scumpa, #bere xtravaganta , #Timpul liber